Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye'deki tarihi zirvede dikkat çeken MESAFELİ masa! - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba'nın katılımıyla yapıldı.

        MASANIN BAŞINDA BAKAN ÇAVUŞOĞLU YER ALDI

        Taraflar bir araya gelirken gelen servis edilen ilk kare ve müzakere masası gündem oldu. Savaşın başlangıcından bu yana taraflar ilk kez bugün karşı karşıya geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un zirvede masalarda karşı karşıya olmaları ve tarafların birbirlerine mesafesinin bir hayli uzak olması dikkat çekti. Masanın başında ise Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve bakanlık yetkilileri yer aldı.

        REKLAM

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba görüşme sonrasında ayrı ayrı basın toplantısı düzenledi. Masadaki mesafenin basın toplantısındaki mesajlara da yansıdığı görüldü.

        PUTİN'İN MASASI DA GÜNDEM OLMUŞTU

        Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Kremlin'de Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u uzun bir masanın diğer ucunda karşılaması dünya gündemine oturmuştu. COVID-19 önlemi amacıyla aldığı belirtilen karar daha sonrası Almanya Başbakanı Scholz'da da uygulanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ