Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slogan Nasıl Yazılır? TDK ile Slogan Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLOGAN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slogan kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slogan nasıl yazılır? İşte, Slogan kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLOGAN DOĞRU YAZILIŞI

        slogan

        SLOGAN KELİMESİNİN ANLAMI

        Slogan, bir marka veya ürünün özelliklerini kısaca özetleyen, büyük harflerle, kısa ve öz bir cümledir. Tıpkı bir şarkının ritmi gibi, bir sloganın da kolay anlaşılır ve aklınıza kazınabilir olması gerekir. Söylevin bir slogan tarafından oluşturulmuş özet bir cümledir. Bir söylevin amacı, markanızın özelliğini, mesajını veya hizmetlerini kısa ve çekici bir biçimde tüketicilere aktarmaktır. Söylevler markanızın ifade edilmesine yardımcı olabilir, kullanıcılarınızın dikkatini çekebilir ve yukarıda bahsedilen tarzda kendinizi tanıtabilirsiniz. Söylevler, çoğu zaman dikkat çekici ve kolay anlaşılır çizgisel şekilde söylenir. Bir söylevin özelliği, söylenen kısa olduğu ve net bir biçimde tüketicilere mesajınızın aktarılmasıdır. Her bir söylev, kısa ve öz bir cümleye veya sözün kompozisyonuna dayanır. Söylevler, geniş bir kitle tarafından anlaşılmalı, markaların hizmetlerinden ve özelliklerinden bahsetmelidir. Bir söylev, kalıcılık açısından önem taşır ve sadece kısa, güçlü ve kolay anlaşılır olmalı, aynı zamanda tüketicilere kolayca hatırlanabilir olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Türkçe’de slogan, “söylev” olarak kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sılogan