Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alevler, Kemerköy Termik Santrali'ne dayandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaştı. Saat 21.00 sıralarında ise termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.

        Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, saat 21'de Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

        "Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor."

        Türkevleri Mahallesi'ndeki yangın, sarp ve kayalık arazide zaman zamanda yerleşim yeri yakınlarında etkisini sürdürüyor. Rüzgarında etkisiyle yayılan yangına, bölgede bulunan çok sayıda yangın söndürme ekibince müdahale ediliyor.

        MSB'DEN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Milas´ın Fesleğen Yaylası'ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin 125´inci Eğitim Filo Komutanlığına ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşımıza ilk müdahale helikopterde yapıldı. Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor." denildi.

        AA'nın haberine göre gün içinde bazı ekipler yerleşimin yoğun olduğu alanlarda güvenlik amacıyla bekletiliyor. Kemerköy Termik Santrali'ne yaklaşık 400 metre kadar yaklaşan yangın drone ile havadan görüntülendi.

        REKLAM

        Görüntülerde yangının geniş bir alanda devam ettiği görülüyor. Alevlere su tankerleri, TOMA'lar ve itfaiye aracı müdahale ediyor.

        Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Bölgedeki rüzgar, çalışmaları zorlaştırıyor.

        NİHAT ÖZDEMİR: RÜZGAR DA GECE DE DEZAVANTAJ

        Kemerköy Termik Santrali’nin sahiplerinden Nihat Özdemir, yazarımız Nagehan Alçı'ya konuştu. Alçı, Özdemir'in söylediklerini şöyle aktardı:

        "Kemerköy Termik Santrali'nden çok korkutucu haberler geliyor. Şu an yoldayım, santrale ulaşmaya çalışıyorum ancak yol bir yerden sonra insanlar Milas’tan çıktığı için tıkalı diyorlar.

        Santralin Sahibi Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e ulaştım.

        Çok endişeli bir sesle açtı telefonu Nihat Bey.

        "Hiçbir şey yolunda değil Nagehan Hanım" diyerek başladı.

        Rüzgar karadan esiyormuş, bu nedenle alevler dağdan aşağı inmiş durumda.

        Üç Bakan ve santralin içindeki herkes tahliye edilmiş, şu an Bakanlar Ören’de Jandarma’da koordinasyon halindeler.

        Nihat Özdemir hidrojen tanklarını 3 gün önce boşaltarak su ile doldurduklarını söyledi.

        "Nagehan Hanım gece de büyük dezavantaj. Karanlıkta uçak ve helikopterler çalışamıyor arazözlerle müdahale ediliyor. Allah yardımcımız olsun" dedi.

        KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ

        IC İÇTAŞ Enerji ve LİMAK Enerji ortaklığı tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali 3 adet üniteden oluşmakta olup ünitelerin her biri 210 MW gücünde ve santral toplamda 630 MW gücündedir. Santral Haziran 1984 ile Ağustos 1993 tarihleri arasında inşa edilmiştir. 1. Ve 2. Üniteler 1994 yılında ve 3. Ünite de 1995 yılında işletmeye açılmışlardır ve halihazırda üretim yapmaktadırlar. Santralin nominal üretim kapasitesi yıllık 4 milyar 95 milyon KWh’dir.

        630 MW’lik kurulu güç ile orta ölçekli santrallerden sayılırken Türkiye üretimde kurulu gücünün yaklaşık % 0.6’sını oluşturuyor.

         Türkiye yanıyor! Yangınlarda 8'inci gün
        Türkiye yanıyor! Yangınlarda 8'inci gün Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ