Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Ulaştırma Bakanı'ndan sinyalizasyon sistemi açıklaması!

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, YHT kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından soruları yanıtladı.

        Turhan, bir gazetecinin, tren kazasına sinyalizasyon sistemiyle ilgili sıkıntının neden olduğu iddiaları ile ilgili sorusu üzerine kazayla ilgili gerekli adli ve idari inceleme ile tahkikatın devam ettiğini söyledi.

        "DOĞRU DEĞERLENDİRME YAPMIYORLAR"

        Turhan, şunları kaydetti:

        "Sinyalizasyon sistemi demiryollarımızda son bir kaç yıldır tesis etmeye başladığımız bir sistemdir. Sinyalizasyon sistemi demiryolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil. Bu ilave güvenlik, işçiliği azaltmak, otomasyona geçmek için demiryollarına tesis ettiğimiz bir sistemdir. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bunu bilgilerinize sunuyorum. Kamuoyunda sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru değerlendirme yapmıyor."

        "BU SORU DOĞRU BİR SORU DEĞİL"

        "Bu trenlerde var mıydı sistem?" sorusuna Turhan, "Bu soru doğru bir soru değil. Sinyalizasyon sistemleri, demiryolu hatlarında bulunan bir sistem." yanıtını verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ