Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ak Parti 17 yaşında! 'Kuruluşundan Bugüne AK Parti' sempozyumu düzenlenecek

        AK Parti 14 Ağustos'ta kuruluşunun 17'nci yılını kutlayacak. Ankara'da düzenlenecek sempozyumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak ve o sempozyumda kuruluşundan bugüne AK Parti anlatılacak.

        AK Parti 14 Ağustos'ta 17'nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu düzenlenecek. ATO'daki toplantının açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

        AK Parti'nin siyasal, hukuki, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlardaki siyaseti ele alınacak ve kuruluşundan bugüne geçen 17 yılda yaşananlar, 15 Temmuz darbe girişimi, 17-25 Aralık süreci, 7 Şubat MİT krizi, AK Parti kapatma davası; bu süreçlere ilişkin mesajlar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının içinde yer alacak.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ile Cevdet Yılmaz'ın da konuşma yapacağı 4 ayrı oturum yapılacak.

        Sempozyumun ev sahibi siyaset, ekonomi ve toplum araştırmaları vakfı SETA... Vakıf tarafından siyaset, toplum, ekonomi ve dış politika başlıkları ile AK Parti siyasetini anlatan 4 ayrı kitap hazırlandı.

        4 kitapta 17 yılda yapılanlar tek tek anlatıldı. Kitaplarda medya ve siyaset, din ve devlet ilişkileri, yargı-ordu-siyaset ve sivilleşme adımları gibi başlıklar yer aldı. Kitap eşitlenme ve çeşitlenme diye özetlendi. Arapça-Rusça ve İngilizce de hazırlanan kitaplar için 14 Ağustos'ta ATO'da stant kurulacak.

        HABER: ÇİMEN ÇETİN

        BAKMADAN GEÇME