Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Muavinini ezerek öldüren otobüs şoförü: Eşyaların üzerinden geçtim diye düşündüm

        Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, mola verdikleri otogarda tartıştıkları muavini Abbas İşler’i (42) ezerek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan yolcu otobüsünün şoförü Sebahattin İnce’nin (40) ifadesi ortaya çıktı. İnce ifadesinde, “Kalabalık bir grup beni dışarıda dövdü. Onlar beni dövünce ben de kendimi arabanın içine attım. Bu şahısların elinden kaçmak için aracı çalıştırarak olay yerinden uzaklaşmak istedim. Panik halinde aracı çalıştırıp hareket ettiğim için Abbas'ı fark etmeyerek araçla üzerinden geçmişim. Aracın etrafında yolcuların eşyaları olduğu için bu eşyaların üzerinden geçmişim diye düşündümö dedi.

        Olay, 27 Aralık 2023’te sabah saatlerinde, Ergani Otogarı’nda meydana geldi. Otogarda mola veren 34 SD 3321 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsünün şoförü Sebahattin İnce ile muavini Abbas İşler ve onun yakınları arasında önce tartışma, ardından kavga çıktı. Bunun üzerine Sebahattin İnce, içinde yolcu bulunan otobüsü hareket ettirdi. Otobüsün hareket ettiğini gören İşler, önüne geçerek durdurmaya çalıştı. Bu sırada İşler otobüsün altında kaldı. İnce, İşler’in üzerinden otobüsle geçip yoluna devam etti. Yaşananlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

        Abbas İşler hayatını kaybederken, Sebahattin İnce ise Ergani çıkışında uygulama noktasında polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Sebahattin İnce, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

        BAKMADAN GEÇME