Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Açık ve Net - 24 Ocak 2021 (Siyasetteki ittifak görüşmeleri erken seçim sinyali mi?)

        Kübra Par’la Açık ve Net’te Bakan Soylu’nun HDP paylaşımından parti kapatma tartışmasına; Vatan Partisi Lideri Perinçek ve Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu’nun Habertürk TV’deki açıklamalarından ittifaklardaki değişim ihtimallerine siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor.

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Aytuğ Atıcı: "Dünya görüşüm Karamollaoğlu ile hiç uyuşmaz ama söylediklerini doğru buluyorum. Bence de ittifaklar olabilir ama partiler birbirlerine benzeme yarışına girmemeli. Herkes kendi gibi olmalı"

        "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili çok itirazı yok, daha çok eksiklerden bahsediyor. Asiltürk ile görüştükten sonra da yumuşadığını düşünüyorum" Açık ve Net'te Gazeteci Hadi Özışık "Politikalar değişirse AK Parti ile ittifak yapılabilir" cümlesini yorumladı

        Açık ve Net'te Yazar Elfin Tataroğlu: "Karamollaoğlu bence dünkü röportajıyla hala Millet İttifakı'nın içinde olduğunu hissettirdi. Geçmişte Erbakan'ın CHP gibi farklı partilerle yan yana geldiğinden örnekler vererek tabanına mesaj verdi"

        Açık ve Net'te Gazeteci Nihal Bengisu Karaca: "Asiltürk sıradan biri değil. Sayın Erdoğan'ın Asiltürk ziyareti tam nokta atışı oldu. Kimi ziyaret edeceğini iyi biliyordu. Karamollaoğlu zor durumda. Bunu görmek lazım"

        Açık ve Net'te Gazeteci Mustafa Kartoğlu: "Karamollaoğlu söyleşisinde önceki koalisyonları örnek gösterip 'Bunda sakınca yok' vurgusu yaptı. Seçim kazandıracak kitlenin çoğu AK Parti'de ama bir başka grup bizimle mesajı verdi. Bu anlaşılabilir bir durum"

        "Muhalefet seçim istemez, iktidarı seçime zorlar. Ekonomide çok parlak tablo yok. Kıyameti koparmaları gerekirdi. Mecalleri yok. Saadet Partisi'nden gelecek yüzde 1'e bile muhtaçlar" Açık ve Net'te Gazeteci Hadi Özışık, Vatan Partisi Lideri Perinçek'in erken seçim sözlerini yorumladı

        "CHP'nin seçime ne kadar hazır olduğunu görüyoruz. Kaç senedir kazanamıyorlar. Oy oranları hep yüzde 23-27 arası değişiyor. Asiltürk ziyaretinin ise seçimle alakası yok" Açık ve Net'te Gazeteci Mustafa Kartoğlu, Vatan Partisi Lideri Perinçek'in erken seçim sözlerini yorumladı

        Kübra Par soruyor; CHP 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Gazeteciler Nihal Bengisu Karaca, Hadi Özişik, Mustafa Kartoğlu ve Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu Açık ve Net’te yanıtlıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME