Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Biden'ın açıklamasıyla Türkiye'ye dava açılabilir mi? | Açık ve Net - 25 Nisan 2021

        Kübra Par'la Açık ve Net'te ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları için “Soykırım" demesi ve bunun Türkiye-ABD ilişkilerine etkisi, Kuzey Irak'ın Metina bölgesine düzenlenen operasyon ve siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor.

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ahat Andican: "Kınıyorum. Bu bildirinin günümüz Türkiye'si ile alakası olmadığı yönünde mesaj veriyor. Suçlama değildir diyor. Türkiye aleyhine bu bildiriye bakarak dava açmayın demek istiyor"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "106 yıl önce olan bir olaydan hukuki olarak bir Allah'ın kulu bizi sorumlu tutamaz. Baştan sonra rezalet bir metindir. Türk tarihine, Osmanlı'ya ve ecdadıma hakaret eden bir bildiri bu"

        Açık ve Net'te Dr. Sinan Oğan: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın aynı tonda derhal cevap vermesi gerekir. Yazılı şekilde de olmalı. Bakanlar Kurulu sonrası bekliyoruz. İstanbul'a Constantinople denmesi bile çok vahimdir"

        Açık ve Net'te EDAM Başkanı Sinan Ülgen: "Tarihi gerçeklerden kopuk bir açıklama yaptı. Hukuki olarak hiçbir risk yoktur demek doğru olmaz. Yaklaşımlarını değiştirebilirler. Hazırlıklı olmak lazım"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran: "Hukuki bir temeli yok. Soykırım için hukuk normlarını kullanamazsınız. Ayrıca son yıllarda güçlü bir şekilde Türkiye'nin yaptığı operasyonlara yönelik bir hamle olarak görüyorum"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Zeynep Oktav: "Türkiye bence çok akıllı bir politika izliyor. Türk Ordusu Bakü sokaklarında bayrağımızı dalgalandırarak güzel bir cevap verdi. ABD, Rusya, İran şok oldu. Karabağ dengelerini bozdu"

        Kübra Par Açık ve Net’te soruyor; Edam Başkanı Sinan Ülgen, Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Selami Kuran, 24. Dönem Milletvekili-Türksam Başkanı Dr. Sinan Oğan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME