Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 16 Mart 2020 (Koronavirüs ile hangi ülke, nasıl mücadele ediyor?)

        Para Gündem’de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları  Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ve Ciner Medya Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Koronavirüs ile mücadele… Türkiye’de yeni koronavirüs vaka sayısı 12, toplam vaka sayısı 18 oldu. Koronavirüs tedbirleri artırılır mı? Koronavirüs tehdidini hayatımızdan nasıl çıkaracağız? Vaka sayısında artış bekleniyor mu? Koronavirüsün daha fazla yayılması nasıl engellenecek? ALO 184 Koronavirüs Danışma Hattı’nı ne zaman aramalıyız? Koronavirüs tehdidi ne zaman bitecek, nasıl mücadele ediliyor? Koronavirüs ile hangi ülke, nasıl mücadele ediyor? Alınan tedbirler yeterli mi? Dünya koronavirüsle nasıl mücadele ediyor?

        - Koronavirüse karşı ne yapalım? Hangi şikayetler olursa hastaneye başvurulmalı? Bağışıklığı güçlendirmek için ne yenilmeli ve içilmeli? Koronavirüs sebze-meyveden bulaşır mı? Hangi vitaminlere dikkat etmemiz gerekiyor? Koronavirüse karşı aşı mı, ilaç mı? Koronavirüse karşı ilaç ne zaman çıkar? Riskli alanlar neresi? Koronavirüsü diğer hastalıklardan nasıl ayırt edeceğiz? Kimler risk altında? Koronavirüs sosyal hayatı nasıl etkiliyor? Koronavirüsten nasıl korunacağız? Sosyal izolasyon nedir, bu süreçte nelere dikkat edilmeli? Koronavirüsten ölümler nasıl önlenecek? Sosyal izolasyon mümkün  mü? Halk koronavirüse karşı alınan tedbirler için ne düşünüyor? Tedbir amaçlı bütün mekanlar kapatılmalı mı?

        - Ekonomide koronavirüs tedbir paketi… Ekonomide alınacak koronavirüs tedbirleri ne olmalı? Ekonomide beklenti ne? Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Bu süreçte dolar ve altının seyri ne olur?

        BAKMADAN GEÇME