Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 11 Haziran 2020 (Seçim kanunu değiştirilecek mi, nasıl bir düzenleme yapılacak?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ve İletişim Uzmanı/Yazar Ali Saydam ile siyasi gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Özen ile salgının seyrini konuştu.

        - Salgın sonrası ekonomide beklenti ne? İstihdam Paketi'nin detayları ne? İstihdamın artması için ne yapılmalı?

        - Siyasette neler tartışılıyor? Seçim tartışmalarında son durum ne? Tartışmaların ittifaklara etkisi ne olur? Yeni ittifaklar kurulur mu? "Memleket Masası" kurulur mu? İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in çağrısı için kim, ne diyor? Seçim kanunu değiştirilecek mi? Nasıl bir düzenleme yapılacak, değişim neye göre olacak? Daraltılmış bölge seçim sistemi uygulanabilir mi? Siyaset neye göre nasıl şekillenecek? Meclis'in yeni başkanı kim olacak? Kabinede revizyon bekleniyor mu? Bekçilerin yetkileri neleri kapsıyor?

        - Ayasofya'nın statüsü değişecek mi? Ayasofya ibadete açılmalı mı yoksa müze olarak mı kalmalı? Danıştay Ayasofya için ne diyecek, 2 Temmuz'da ne karar çıkar?

        - Yeni normalleşmeye uyabiliyor muyuz? Bazı bölgelerde neden vaka sayısında artış var? İllere göre kısıtlama olur mu? Salgında finale doğru gidiyor muyuz? Yeniden sokak kısıtlaması olur mu? Maske zorunluluğu getirilmeli mi? Normalleşme sürecindeki riskler ne? Vaka sayısı neden hâlâ bine yakın? 65 yaş üstüne neden saat sınırı var? 81 ilde niye antikor testi yapılacak?

         

        BAKMADAN GEÇME