Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 19 Mart 2020 (Koronavirüs Türkiye'de hızlı yayılma döneminde mi?)

        Para Gündem'de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya,  Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ege Yazgan, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi/Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akçan, Gazeteci Metehan Demir ve Ciner Medya Londrta Temsilcisi Cüneyt Başaran ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Türkiye'de koronavirüsten ikinci ölüm! Vaka sayısı 94 kişi artarak 191'e yükseldi. Koronavirüsün yayılması nasıl durdurulacak? Koronavirüs Türkiye'de hızlı yayılma döneminde mi? Koronavirüse karşı hastanelerde nasıl tedbirler alınıyor? Koronavirüsün yayılma hızını nasıl düşüreceğiz? Bu süreci nasıl yöneteceğiz, nelere dikkat etmeliyiz? Koronavirüsün yayıılması nasıl durdurulacak? Test ne zaman, nerede ve hangi şartlarda yapılıyor, maliyeti ne? Dünya koronavirüs ile nasıl mücadele ediyor? Koronavirüsün yayılma hızı nasıl yavaşlatılacak?

        - Koronavirüs sosyal hayatımızı nasıl değiştirdi? Sosyal mesafeyi nasıl koruyacağız? Koronavirüs korkusunu nasıl yeneceğiz? Vaka sayısındaki artış psikolojimizi nasıl etkiliyor? Virüs hayatımızı nasıl etkiledi? Sosyal izolasyon ne kadar sürecek? Sosyal izolasyon psikolojimizi nasıl etkiliyor? Koronavirüs konusunda belirsizlikle nasıl mücadele edeceğiz? Sosyal izolasyon beraberinde hangi sorunları getiriyor? Ne zaman normal hayatımıza dönebileceğiz? En riskli grupta kimler var? Sosyal izolasyon ve sık sık el yıkamak yeterli mi? Kronik rahatsızlığı olanlar koronavirüse karşı ne yapmalı?

        - Koronavirüs dünya ekonomisini vurdu! Koronavirüse karşı alınan önlemlerin ekonomiye etkisi ne olur ? Vaka sayısı artarsa ekonomide ek tedbirler alınır mı? Sosyal izolasyonun ekonomiye etkisi ne olur? Sosyal izolasyondan en çok hangi sektörler etkilenecek?

         

        BAKMADAN GEÇME