Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 28 Nisan 2020 (Türkiye iyileşiyor mu, kademeli normalleşme ne zaman başlar?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur, Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Özen, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ve Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi/Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akcan ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Dünya korona ile mücadele ediyor! Korona ile dünyada üretim ve tüketim dengesi bozuluyor mu? Dünya nasıl bir strateji izlemeli? Yeni bir dünya düzeni mi kuruluyor? Salgın dünyayı nasıl etkiledi, dengeler değişiyor mu? Jeopolitik riskler süreci nasıl etkiler, bizi ne bekliyor? Ekonomide ne yapılmalı, salgın sonrası için plan ne? Dünya salgını nasıl atlatacak?

        - 24 Nisan’dan bu yana iyileşen sayısı vaka sayısından fazla. Türkiye iyileşiyor mu? Salgında ikinci dalga riski var mı? Aşı çalışmaları ne aşamada? Herkese test yapılması mümkün mü? Normalleşme ne zaman başlar? Türkiye ne zaman normalleşecek? Salgın biter bitmez eski hayatımıza dönebilecek miyiz? Bayramdan sonra her şey eskisi gibi olacak mı? AVM’ler açılmalı mı, açılmamalı mı? Kademeli normalleşme ne zaman başlar? AVM’ler, restoranlar, kuaförler ne zaman açılır? Bu yıl böyle mi geçecek? Bireysel tedbirleri ne kadar devam ettirmeliyiz? Kısıtlamalar devam ettirilmeli mi? Bu yılı nasıl geçireceğiz, hayat ne zaman normalleşir? Korona bizi nasıl etkiledi? Salgın sonrası sosyal uyumu sağlayabilecek miyiz? 65 yaş üstü-20 yaş altı için sokak yasağı ne zaman biter? Bu yasağın salgına etkisi oldu mu? Türkiye’de sosyal hayat yeniden eskisi gibi olacak mı? Normalleşmenin kriteri ne? Virüsün hayatımıza etkisi nasıl oldu? Yaşam tarzımız, alışkanlıklarımız değişecek mi? Salgın toplumu nasıl etkiledi?

        - Korona hamileleri nasıl etkiliyor? Hamileler neye dikkat etmeli? Korona tanısı konan bir hamile nasıl takip ediliyor? Hamilelere koronavirüs tedavisi uygulanabiliyor mu? Enfekte anneden bebeğe hastalık bulaşır mı? Koronavirüs anne sütünden geçer mi? Virüs çocukları nasıl etkiliyor?

         

        BAKMADAN GEÇME