Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 20 Temmuz 2019

        Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor. Satır arasında kalan ve iz bırakan hikayeleri, tanıkların gözünden ekrana taşıyor.

        1) 13 yaşında kağıtları karalayarak başladı sonra duvarları çizerek devam etti; hala devam ediyor. Muhammed Emin Türkmen kendi deyimiyle gri şehrin renkli çocuklarındandı ama Türkiye’de duvarları boyamanın yani grafiti yapmanın da bir bedeli olacaktı. Muhammed Emin Türkmen kağıt kalemle başlayıp duvarları boyayarak sürdürdüğü grafiti serüvenini, bu süreçte yaşadıklarını Hayatın İçinden’e anlattı.

        2) Bundan tam 16 yıl önce 2003 yılında Diyarbakır’da bir uçak sis nedeniyle yere çakıldı. Uçakta tam 80 yolcu ve mürettabat vardı. Parçalara bölünüp patlayan uçakta tam 75 insan feçi şekilde can verdi. O faciadan geriye büyük acılar kaldı. O büyük kazadan büyük mucizeye imza atarak kurtulan 5 kişiden 2’si Aliye İl Kadirağa ve Burak Altındal’dı. 16 yıl sonra o kazayı ve yaşadıklarını Hayatın İçinden’e anlattılar.

        3) Nalan Türkeli, parçalanmış bir ailede doğdu. Evlendirildiğinde bir çocuk gelindi. İki evliliğinden 3 çocuğu oldu; çocuklarına bakabilmek için seyyar satıcılık yaptı. Yalnız bir anne olarak yaşam mücadelesi verirken bile yazma tutkusundan hiç vazgeçmedi. O şimdi 5 kitabı olan bir yazar... Nalan Türkeli ilham veren cesur hikayesini Hayatın İçinden’de anlattı.

        4) Doğuştan engelli olduğu için ya da bir kolu veya bacağı olmadığı için dışlanan o kadar çok insan var ki... Çoğu o baskı ve dışlanma yüzünden içine kapanıyor, büyük sorunlar yaşayıp o sorunlarla sessiz sedasız baş etmeye çabalıyor; belki de çoğu başarısız oluyor... Koral Berkin Kutlu o şekilde dışlanan ama buna boyun eğmeyen bir çocuk. Doğuştan sağ kolu ve sol bacagı yoktu, okulundaki velilerin “Çocuğumuzun psikolojisini bozuyor” dediği o çocuk, kendisine biçilen role razı olmadı. Havuza atlayıp yüzmeyi öğrendi, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonu yaptı. Koral Berkin Kutlu ve annesi engelleri nasıl aştıklarını Hayatın İçinden’e anlattı.

         

         

         

        BAKMADAN GEÇME