Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İstanbul'un yeni havalimanı açılış için gün sayıyor

        İstanbul'un yeni havalimanı açılış için gün sayıyor. 82 gün sonra hizmete girecek olan havalimanının yüzde 95'i tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan dün havalimanında inceleme yaptı ve gelinen son noktayı anlattı. 

        10 milyar 247 milyon euro'ya mal olan İstanbul'un Yeni Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Açılış tarihi 29 Ekim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni havalimanı inşaatını gezdi. Bakan Turhan, 15 bin futbol sahası büyüklüğündeki alana inşa edilen havalimanındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, "Yeni Havalimanı 6 adet bağımsız pist ile 200 futbol sahası büyüklüğünde bir terminalden oluşuyor. 114 uçak aynı anda terminale yanaşabilecek. 143 köprü uçaklara hizmet verecek" dedi.

        Yüzde 95'i tamamlanan havalimanında uçuşla ilgili testler de sürüyor. Gelecek hafta bu testlerin tamamlanması planlanıyor. Ve taşınma işlemi... Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına taşınmayla ilgili planlama sürüyor. 

        Konuyla ilgili bilgi veren Bakan Turhan, "Bugüne kadar 65'ten fazla toplantı yapıldı. Toplam 14 bin 139 adet ekipman üç bölümde taşınacaktır" diye konuştu.

        Peki yolcular Yeni Havalimanı'na kendi araçları ile gitmediği takdirde nasıl ulaşacak? Bu konuda yapılan çalışmaları anlatan Bakan Cahit Turhan, "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, 124 bagajlı lüks transit araç ihalesi yapacak olup, 50 adeti lüks minibüs ve 210 araçla birlikte 19 ayrı güzergahtan bu hizmetleri vermeyi planlıyor. Bagajlı araçlarla günde 75 bin yolcuyu havalimanına taşınmayı planlıyoruz. Ticari taksilerle ilgili şirketle anlaşma sağlanmış olup Atatürk Havalimanı'ndaki 660 taksisi bulunan kooperatif burada hizmet vermeye başlayacak. Bunlar yetmezse kademeli olarak 800 ve bin adete çıkacak gerektiğinde bu sayı artıracak" ifadelerini kullandı.

        Havataş ve Havaş yine hizmet vermeyi sürdürecek. Ayrıca bagajı olmayan yolcular için belediye otobüsleri hizmet verecek. 

        HABER: HAKAN TUNÇ

        BAKMADAN GEÇME