Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 13 Mart 2020 (Koronavirüsün sosyal virüse dönüşmemesi için ne yapacağız?)

        Para Gündem’de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akçan, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ve Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Koronavirüs hayatımızı nasıl etkiledi? Koronavirüsün sosyal virüse dönüşmemesi için ne yapacağız? Bilgilendirme nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Riskli alanlar neresi, hangi ortamlardan uzak durulmalı? Koronavirüs korkusu psikolojimizi nasıl etkiliyor? Kontrolsüz alışveriş normal mi, nasıl hareket edilmeli?  Koronavirüs endişesini nasıl yeneceğiz? Koronavirüse karşı ne yapacağız? Hangi belirtilere dikkat edilmeli? Hangi şikayetler olduğunda doktora başvurulmalı? Koronavirüs için özel hastanede tedavi mümkün mü? Kimler risk grubunda, alınan tedbirler yeterli mi? Virüs nasıl bulaşıyor? Koronavirüsten korunmanın yolları ne? Koronavirüsün yayılması nasıl engellenecek? Hayat 2 ay sonra normale dönecek mi? Koronavirüs sıcaklık arttığında etkisini yitirir mi? Koronavirüs sorununu nasıl çözeceğiz?

        - Eğitime koronavirüs düzenlemesi! Bakıcı sorunu nasıl çözülecek, bir adım atılacak mı? Bu süreçte çocuklar için nelere dikkat edilmeli? Uzaktan eğitim nasıl olacak? Çocuklar bu süreçte derslere nasıl adapte olacak?

        - Virüs hangi şehirde tespit edildi? Şehir neden açıklanmıyor, açıklanması gerekir mi?

        - Korona piyasaları nasıl etkiledi?  Belirsizlik yatırımcıyı nasıl etkiliyor?  Üretim ve büyüme koronavirüsten nasıl etkilenecek? Esnaf kontrolsüz koronavirüs alışverişine ne diyor, fiyatlarda artış var mı?

        BAKMADAN GEÇME