Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Teke Tek Bilim - 27 Aralık 2020 (Kuraklığı önleyebilir miyiz?)

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Türkiye için kuraklık riski var mı, tarım kuraklıktan nasıl etkilenir ve tedbirler alınmazsa neler yaşanır sorularına yanıt aranıyor.

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Anadolu'nun bazı yerlerinde özellikle Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu'da büyük bir kuraklık var. İstanbul'da ise hafif bir kuraklık var ve su kaynakları ile nüfus arasında dengesizlik mevcut.

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Levent Şaylan: Meteorolojik olarak şiddetli bir kuraklık yaşıyoruz şu an. Hidrolojik olarak ise barajlardaki su seviyelerimiz geçmişe göre çok düşük. Burada da bir kuraklık var"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Doğan Altınbilek: DSİ'nin yaptığı 846 baraj ve 521 gölet var. İnşaatı süren 66 barajımız var. Bunlar Türkiye'de olabilecek su eksikliğine karşı büyük çareler. Fakat bu kadar baraja rağmen 2 veya 3 yıl su kuraklığı çekersek kötü olur

        Fatih Altaylı soruyor; Akademisyenler Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Doğan Altınbilek ve Prof. Dr. Levent Şaylan Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME