Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Uzay projesinin detayları neler? | Teke Tek Bilim - 14 Şubat 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Türkiye’nin Ay’a yolculuk projesi, benzer projelerde neler yaşandığı, nasıl gerçekleştiği ve sürmekte olan en büyük uzay projeleri masaya yatırılıyor.

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Arsev Eraslan: "1961-69 arası ortalama 30 milyar dolar harcadılar. Günümüz dünyasında Ay'a gitmek için gereken tasarımı yapmak o zamandan farklı. Artık her şey yazılım ve yapay zeka ile yapılıyor"

        Teke Tek Bilim'de Yüksek Mühendis Sırrı Oğuz: "Ay'a gidiş projesinin detaylarını bilmiyorum ama bugün sıfırdan başlıyorsanız 2023 fazla iyimser bir tarih olur. Yüzde 70'i bitmiş olsa bir ihtimal olabilir"

        Teke Tek Bilim'de Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu: "Türkiye bu işe 90'larda başladı. Dolayısıyla sıfır değiliz. Detaylarına gelirsek; Ay'a çok küçük bir sistemle gidiyoruz, iniş yapmıyoruz, insan taşımıyoruz ve geri gelip dünyaya giriş yapmıyoruz"

        Fatih Altaylı soruyor; Nasa Uzay Aracı Sistem Yöneticisi, Yüksek Mühendis Sırri Oğuz, Nasa Apollo 11 Projesi Yazılım Ekibi Üyesi Prof. Dr. Arsev Eraslan ve Roket Bilimci-Akademisyen Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME