Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Samsun, kıyı, kıyı emniyet müdürlüğü, AFAD, askeri cihaz, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Ve Nükleer ekipler, Kimyasal cihaz, Nükleer cihaz, esrarengiz olaylar, sahil güvenlik, samsun esrarengiz olay, kıyıya vurdu, radyolojik cihaz, askeri radyolojik cihaz

        Samsun'un Tekkeköy ilçesi Petrol Ofisi Samsun Terminal Müdürlüğü arkasında sabah saatlerinde balıkçılar tarafından denizde bir madde fark edildi.

        Balıkçılar üzerinde anten bulunan yabancı cismi yakından fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi.

        Olay yerine gelen polis ekipleri çevreyi muhafaza altına alarak konu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi, Olay Yeri İnceleme, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

        Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, cismi denizden çıkararak incelemek üzere kaya üzerine aldı. Bir süre inceleme yapan ekiplerin ardından olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri cihazlarla inceleme yaptı.

        AFAD ekiplerinin ardından, üzerinde anten bulunan ve yabancı bir ülkeye ait askeri bir cihaz olduğu tahmin edilen cismi incelemek üzere Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na götürüldü.

        Bulunan cihazın yapılan incelemelerin ardından ne olduğunun kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ