Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Melek Mosso'nun sahnesinin iptal edilmesinden sonra mevzular bitmiyor.

        Armağan Çağlayan; "Müzik sektörü için neden sektörün içindeki insanlar ses vermiyor, birbirine destek olmuyor? Rekabet bu kadar mı gözünüzü kör etti? Müzik yasağı olur, en çok sektörün dışındakilerden ses çıkar. Bir kadın şarkıcı ahlaksızlıkla suçlanıp konseri iptal edilir, dut yemiş bülbüle döner! Başka bir kadın şarkıcı ahlaksızlıkla suçlanan kadın şarkıcının yerine sahneye çıkmayı kabul eder! E siz kendi mesleğiniz için ses çıkart(a)mıyorsanız, siz kendi kadın haklarınız için ses çıkartamıyorsanız, birbirinize destek olmuyorsanız, biz neden size destek olalım?" dedi.

        Öncelikle bir kadın olarak buna yüzde yüz katılıyorum. Yıllardır bu konularda yazı yazan biri olarak, devamlı takipçilerim bilir. Kadın kadını korumadıktan sonra erkekler neden korusun? Ve ne yazık ki, kadınlara yıllardır yapılan bu tarz saygısızlıklar yine kadınlar yüzünden.

        Isparta'da konser verecek diğer kadın sanatçılar Funda Arar ve Derya Uluğ konserlerini iptal etti. Çünkü kadına karşı yapılan her türlü saygısızlığa ses çıkartan kadın bunu yapmalı.

        Ancak benim en merak ettiğim diğer kişi Seda Sayan. Çünkü Seda Sayan, Melek Mosso'nun iptal edilen konserinin yerine sahneye çıkacak.

        Bu yüzdendir ki, Seda Sayan'ın sözleri ve duruşu önemli. Fakat bizi hemcinslerimizle karşı karşıya getirmeleri de bir o derece korkunç. Maalesef yaşadığımız durum da tam bu!!!

        REKLAM

        Kadın-kadına karşı karşı geliyor.

        Ve Seda Sayan, "Sanatçıların konser takvimini menajeri belirler ben haftanın beş günü zaten çalıştığım için bazen havaalanında öğreniyorum konser yeri ve bilgilerini. Menajerim Osman Yuvacı anlaşmayı yapmış. Melek kardeşimle ilgili araştırmayı yaptığımda Melek'in sanatına ya da kadınlığına değil bir konserinde kadınlar ile ilgili konuşurken yaptığı parmak işaretinden dolayı Isparta Belediyesi'nin tepki gösterdiğini öğrendim. Melek adına merak edip o hareketi videodan izledim bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir daha böyle bir eylemde bulunmamasını diliyorum" dedi.

        Öncelikle Seda Sayan kendince haklı olabilir. Yıllardır tavrı, tarzı çok nettir ve belli. Ve her zaman ateşin içine atar kendini. Beni verdiği karar şaşırtmadı. Onun yerine başka biri çıkmazdı, kabul etmezdi. Duyar duymaz iptal ederdi. Ancak Seda Sayan, "Hareketi uygun bulmadım" diye açıklama yapıyor.

        Bunu para için değil, sahneye verdiği saygı için yapıyor belli ki, orası kesin. Menajeri bir anlaşma yapmış ve o da çıkma kararı almış. Çünkü Seda Sayan'ın sahnede yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler olarak bazı kuralları, kriterleri var. Tamam Melek Mosso'nun yaptığı el hareketi Seda Sayan'ın hiç yapmayacağı bir şey.

        Seda Sayan'ın da sinirlendiğinde kaplan gibi olduğu bilinir.

        El hareketi yapmaz ama sözleri ve cümleleri ile gerekenleri ifade eder. Gerek sahnede, gerekse canlı yayında. Yüzlerce caps var bu konuda.

        Fakat şu gerçeği de unutmamak gerek; Melek Mosso kendi tarzı, tavrı, duruşu, ifade şekli ile orada aslında kadınları koruyordu. Kadınların yıllardır didiklenmesi, ötelenmesi gibi uzayıp giden, son yıllarda kadınların hakkında yapılan tüm çirkin saldırılara karşı kendince tavrını ortaya koyuyordu.

        REKLAM

        Bu sebeptendir ki, Seda Sayan'ın Isparta'da Melek Mosso'nun yerine sahneye çıktığında kendi dilinde, kendi ifadesinde bir duruş sergilemesini bekliyorum.

        Çünkü kendisine en yakışan bu olacaktır.

        Çünkü Seda Sayan, yıllardır her zaman kadınları koruyan, kollayan, arkasında duran hareketler yaptı. Şimdi de bir kadın olarak bunu yapmasını bekliyorum.

        Ve maalesef yine biz hemcinslerimiz üzerinden gerçekten sınanıyoruz. Yazıyı yazarken sürekli bunu tekrar ediyorum kendime ve çok kızıyorum.

        Çünkü yine etrafımda birçok kadın "Melek ne yapmış gördün mü?, "Ama Seda Sayan'da kabul etmiş. Yazık paraya mı ihtiyacı var" diye diye konuşuyor.

        Ve tüm bu konuşmaları dinlerken içim acıyor. Kadınlar kadınlar üzerinden sınav veriyor.

        Çünkü hep olduğu gibi, yıllardır olduğu gibi biz yine sınanıyoruz.

        Bunun için isyanım, kızgınlığım.

        Seda-Billie kavuşması 20 bin takipçi getirdi

        Seda-Billie kavuşması 20 bin takipçi getirdi
        0:00 / 0:00

        İçerik üreticisi Nazmi Abin, sosyal medya hesabından yaptığı kliplerle tanınıyor.

        Bundan önce sayısız çalışma yaptı, ancak önceki gün yayınladığı Seda Sayan-Billie Eilish klibi 20 bin üzerinden takipçi getirdi.

        Nazmi Abin, "Patron çıldırdı, paralel evrenler içi içe girdi!!" deyip Seda Sayan ile Billie Eilish'e düet yaptırdı. Ve olan oldu. Yayınladığı saatlerde baktım takipçisi sayısı 10 binin üzerindeydi. Ben bu yazıyı yazarken 31 bin üzerine çıkmıştı bile. Siz bu yazıyı okurken kaç olur bilinmez.

        Cem Yılmaz, "Sanat eseri yapmışsın Nazmi" diye paylaştı.

        Ve daha birçok sosyal medya kullanıcısı da paylaştı.

        İşte yıllarca çok güzel şeyler yaparsınız. Ama bir an gelir o işlerin üzerine çıkarsınız. Bir anda, bir atımlıktır hepsi.

        Bu yüzdendir ki!!!

        Bu yüzdendir ki!!!
        0:00 / 0:00

        Çalışmak, üretmek, yılmamak ve doğru yoldan ayrılmamak gerek.

        Evet günümüz de maalesef sapla, saman birbirine karışıyor. Ancak yapacak bir şey yok. Üretmeye devam. Çalışmaya devam. Yeni döneme ayak uydurmaya devam.

        A-B-C-D-Y-X ya da Z kuşağı fark etmez.

        Her döneme ayak uydurmak, her dönem yenilemek şart.

        Diğer Yazılar