Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray bu maçtan daha iyi oynadığı deplasman maçlarını kaybetti. Peki dün neden kazandı?

        İki faktör var. İlki Muslera.

        Bu sezonun en iyi maçını oynadı. İnanılmaz toplar çıkardı. Çöküntüye giden takımını ayağa kaldırdı. Bence Taffarel dahil Galatasaray tarihinin en önemli kalecisi.

        İkinci faktör ise Kemal Yılmaz.

        “O kim?” diyeceksiniz.

        Karşılaşmanın yan hakemi. İkinci yarıda öyle bir topu ofsayt diye kesti ki; belki de o an, maçın ve sezonun kader anıydı. Üstelik FIFA kokartı var. Douglas, Muslera’yı geçmiş, Uruguaylı kaleci çaresizlikten penaltıyı yapmış ama Kemal Yılmaz ofsayt kararı ile bu sezonki tarihi yarışın belki de en hatalı tarihi kararlarından birisini verdi.

        O pozisyondan sonra Galatasaray’ın maçı kazanacağı belli oldu. Çünkü büyük takımlar buralardan dönmesini iyi bilir. Dik durur. Konsatrasyonunu bozmaz. Aksine maça daha fazla asılır.

        Nitekim de kazandı. Belki de sezonun en kötü deplasman maçını oynadı. Ancak ‘büyük takım’ özelliği ile maçı kazanmasını bildi. İlk kez maç ve hakem şansı çok iyi gitti.

        Mariano’nun topuna çok iyi depar atan ve nefis bir vuruş çıkaran Sinan Gümüş altın gibi bir gol attı.

        Fernando sezonun en kötü topunu oynadı. Belhanda hiç ortada yoktu. Feghouli silikti. Rodrigues birkaç dakika gözüktü, hepsi o kadar. Bence eski Gomis olmamasına rağmen yine yabancılar içinde en fazla çaba harcayan oyuncuydu. Ve bir de Emre Akbaba’nın bu kadar kötü olması, G.Saray için en büyük artıydı. G.Saray bence mucize bir galibiyet aldı. Bunun değerini iyi bilmeli. Ancak Fatih Terim’in dikkatini çekmek istiyorum. Bu kadar formsuz yabancı ile 100 bin kişi de olsa seyircinle Beşiktaş’ı yenmen mümkün değil. Hoca bir hafta bunu iyi incelemeli ve futbolcularına Beşiktaş maçının önemini anlatmalı.

        MARİANO

        2. golü hazırladı, son golün de asistini yaptı. Alanya’nın 2. golü de onun sayesinde geldi. Ama bu kadar oyunun içinde olan bir sağ bekin hata yapması çok doğal. Bana göre Galatasaray’ın en faydalı transferi.

        BELHANDA

        Hiçbir şekilde seneye takımda tutulmamalı. Dün kart görmeden oyunda kalması tamamen hakemin hoşgörüsüydü. Sorumsuz ve duygusuz bir oyuncu.

        Diğer Yazılar