Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY, Beşiktaş’ı yenerek kritik gecenin mutlu tarafı oldu. 50 bin seyircisinin önünde Sarı-Kırmızılılar 2 golle büyük sevinç yaşadı. Şimdi gözler Fenerbahçe’nin maçlarında.

        Spor Toto Süper Lig’de aslında her şey dün akşamki derbiden önce belli olmuştu.

        Fenerbahçe ve Beşiktaş son maçlarında umut vermeyerek, “bizden buraya kadar” demişlerdi.

        Bu nedenle oynadıkları oyun, maçlara çıkarken ortaya koydukları performans ve motivasyonları net olarak bize Galatasaray’ı işaret ediyordu.

        Anımsanacağı gibi, sezon başı Galatasaray için sıkıntılı başlamıştı. İtalyan çalıştırıcının takım içindeki tutumu ve başarısız sonuçlar, tüm Galatasaraylılar’ı hayal kırıklığına itmişti. Ardından Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesiyle takımda ki ‘kazanma inancı’ arttı. Ve başarı da geldi.

        Özellikle ligde ikinci yarının başlamasıyla birlikte Galatasaray’ın iştahlı oyunu, sürekli rakip alana yıkılan taktik anlayışı ve baskı, yaşanılacak mutlu sonda önemli göstergelerdi. Ve tabiki, Melo faktörü Galatasaray için çok önemliydi. Kısa süren sakatlığının ardından, kaldığı yerden devam eden Brezilyalı oyuncu aslında iyi bir örnekti. Profesyonel olmanın ne demek olduğunu bilinçli hareketleriyle en iyi biçimde anlatıyordu. Belki bir çok kişiye antipatik gelebilir davranışları. Ancak, aldığı paranın değerini bilen ve hakkını vermek isteyen bir futbolcu modeli çizmiştir Melo.

        Beşiktaş sezonun tamamını deplasmanda oynadı diyebiliriz. İstanbul’daki maçları da ya Olimpiyat, ya da Başakşehir statlarındaydı. Düşünülecek olursa, bir takımın sürekli seyahat durumunda olmasının getirdiği fiziksel yorgunluktan öte mental yorgunluktan söz etmek mümkün. Üstelik orta alanın dinamosu, rakibin oyun kurmasının önleyicisi olan Veli’nin sakatlığı Siyah-Beyazlılar için ciddi bir eksiklikti. Ve bu eksiklik giderilemediği içindir ki Beşiktaş, son maçlarda sıkıntılar yaşadı.

        Dün oynanan derbi maçına Beşiktaş, beklenilenin aksine daha istekli çıkmıştı. Demba Ba forvette tek başına gol aradı. Oyunda kaldığı süre içinde Beşiktaş’ın en başarılı oyuncusuydu. Ciddi bir eksiklik ise Gökhan Töre’nin olmayışı idi.

        Ancak, Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştükten sonra oyunda hakimiyetini kurdu. Maçın son 10 dakikasına kadar da bu üstünlüğü sürdürdü. Fakat, Sneijder’in golüne engel olamadılar. Bu sonuç Galatasaray’ı şampiyonluğa çok hem de çok yaklaştırdı.

        G.SARAY TAKIMI İNANMIŞ

        Galatasaray futbol takımı şampiyonluğa inanmış. Her maçta, istekli, mücadeleci ve son dakikaya kadar kazanma arzusu içinde oldular. Dün de şampiyonluk yolunda atılan dev adımın en önemli aktörleriydiler.

        BİLİÇ DERBİ KAZANAMADI

        Bilic, önümüzdeki sezon artık Beşiktaş’ın başında olmayacak. Bugüne kadar hiçbir derbi kazanamadı. Taraftarlara ve futbolculara kendini sevdiren Bilic’in, derbi karşılaşmalarında taktiksel anlayışı ne yazık ki hep negatif oldu.

        Diğer Yazılar