Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray büyük yara aldı. Rize deplasmanında yine büyük bir şanssızlık yaşadılar.

        Bilindiği gibi geçen sezon da Emre Akbaba'nın ayağı kırılmıştı. Bu kez de Muslera aynı tür bir sakatlıkla oyunu terk etmek zorunda kaldı.

        Gerçekten sarı kırmızılılar adına büyük şanssızlıktı Rizespor karşılaşması. Muslera'nın ardından Andone de ikinci yarı oyuna girdikten 25 dakika sonra sakatlandı.

        Son dakikalara girildiğinde Adem'in kırmızı kart görmesi Galatasaray adına tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Sakatlıklar dışında Donk ve Adem önümüzdeki hafta oynanacak Gaziantep karşılaşmasında forma giyemeyecekler.

        Aslında kaybedilen Rize maçı 14'üncü dakikada bitmişti Galatasaray adına.

        Oyuncular kaptan Muslera'nın ayağının kırılmasının etkisinde kaldılar. Psikolojik yıkıma uğradılar. Bu duyguyu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Penaltı golüyle iyice oyundan düştüler.

        İlk yarının son 10 dakikası toparlandılar. Fatih Terim ikinci yarıya değişiklik yaparak başladı. Andone-Emre Akbaba hamlesi yerindeydi.

        Son bölümde bu değişikliklerin etkisini izledik. Oyun tamamen Rizespor yarı alanında oynandı.

        Hatta ceza alanında sarı kırmızılı oyuncular çoğunluktaydı. Ancak bu kadar kalabalık bir alanda boşluk bulmak kolay olmadı.

        Rizespor ikinci yarının başında bulduğu golle önemli bir avantaj yakaladı. Savunmayı çok adamla kapatarak gole izin vermediler. Kaleci Tarık önemli kurtarışlar yaparak arkadaşlarının oyunda daha güvenli olmalarını sağladı.

        REKLAM

        Tarık'ın yedek kaleci olduğunun altını da çizmek gerekir. Bu sezon toplam 4 maç sahada yer almasına karşın çok başarılı olduğunu söylemeliyiz.

        10 maçtır yenilmeyen Galatasaray'ın 8 maçtır kazanamayan Rizespor karşısında 3 puan bırakması önemli bir kayıp gerçekten.

        Asıl kayıp ise tartışmasız Muslera oldu. Andone ile sezonu kapattılar.

        Oyunun genelinde topa daha çok hakim olan Galatasaray'dı. Fakat mücadele ve oyun kalitesi yeterli değildi. Ev sahibi takım düşme hattından kurtulmak istiyordu. Bu bilinçle daha istekliydiler. Amaçlarına da ulaştılar.

        Galatasaray kalan 7 maçta zorlanacak şüphesiz. Şampiyonluk adına büyük yara aldıkları ortada.

        Kalan maçları çok zorlu geçecek. Fatih Terim mücadele ve oyundan memnun kalmamıştır şüphesiz.

        Yüksek performans beklediği Feghouli, Onyekuru gibi seri oyuncular Terim'i üzdüler diyebiliriz. Bu nedenle sarı kırmızılılar adına sıkıntılı bir dönem yaşanacağı ortada.

        Diğer Yazılar