Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Şampiyonası’nın açılış maçı öncesi son provayı iyi bir sonuçla kapattık. Roma Olimpiyat Stadı’nda yapacağımız İtalya karşılaşması için sayılı günler kaldı.

        Milliler, Moldova karşısında aldığı galibiyetle büyük moral alırken, Şenol Güneş ideal kadrosunu da denemiş oldu. Sahaya çıkan takım beklenilen gibi oldu. İkinci yarı yapılan değişiklikler alternatif oyuncuların performansı açısından önemliydi.

        Hazırlık karşılaşmalarında tüm oyuncularını deneyen Şenol Güneş, turnuva süresince kadroda ki her oyuncunun durumunu da bir kez daha görmüş oldu. Savunmada bir sorun olmadığı ortada. Güneş’in en büyük sorunu orta saha ile forvetteki tercihleri olacak. Maça ilk 11’de başlayan Kenan’a çok güvendiği ortada. Sonradan oyuna giren Cengiz attığı golle kendine olan özgüveni kazanmış oldu. Bir süredir formayı bulmakta zorlanan Cengiz yeteneğini attığı golle bir kez daha ortaya koydu.

        Burak ve Hakan’ı anlatmaya gerek yok. Avrupa’nın en iyi iki oyuncusu diyebiliriz. Fransa şampiyonluğunu kazanan Lille takımının golcüsü Burak yine attığı golle işini yaptı. Burak, bir anlamda gol için yaratılmış oyuncu. Yakaladığı fırsatları değerlendirmesini biliyor. İlerleyen yaşına rağmen sergilediği oyun ve mücadele tam not aldı.

        Hakan Çalhanoğlu, Milan’ın 10 numarası olmanın öyle kolay bir iş olmadığını kanıtladı. Burak’a verdiği gol pası harikaydı.

        REKLAM

        Karşılaşmanın ilk yarısı kısır geçse de, oyun üstünlüğü milli takımımızın elindeydi. İkinci yarı yapılan değişiklikler sonuç verdi. Alternatif oyuncuların hazır olması sevindiriciydi.

        Son yılların en iyi ekibine sahip olduğumuz bir gerçek. İtalya karşısında çok daha sert ve yüksek tempolu bir maç oynayacağımız ortada.

        Teknik direktör Şenol Güneş, zaman zaman uzun toplarla oynanmasını istemişti. İkinci gol bu tür bir pozisyon sonucu geldi. Merkezden yapılan paslar ve rakip savunmanın arkasına sarkma düşüncesi yerindeydi. Pas hataları ve bir an önce sonuca gitme telaşı dikkat çekti.

        Şampiyonaya büyük moralle başlayacağımız ortada. Hazırlık maçlarında çok güçlü takımlarla oynamasak da aldığımız sonuçlar olumluydu.

        Turnuva da Merih ile Çağlar’a çok iş düşeceği ortada. Ozan, Okay, Yusuf orta üçlüsünü zorlayacak bir diğer isim Orkun. Genç yaşına rağmen olgun bir futbol oynuyor. Güneş hoca Orkun’u ilk 11’de oynatırsa sürpriz olmaz.

        Genel olarak hazır olduğumuz ortada. Oyuncuların kamp süresince birlikte hareket etme ve kazanma bilincinin içselleştirilmesi sahada kendini gösteriyor. Roma’da ki açılış maçını tüm Dünya izleyecek. Türkiye adına çok önemli bir karşılaşma. Alacağımız puan Azerbaycan’da yapacağımız iki maç için ciddi bir avantaj olacak. Üstelik seyirci desteğini de düşünecek olursak, guruptan çıkma hedefimizi gerçekleştirebiliriz.

        Diğer Yazılar