Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev’i bu kez yendi.

        Romen teknik adam Lucescu’nun futbol anlayışı çok eskidi. Yeni futbol anlayışının çok gerisinde bir taktikle oynamanın modası gerilerde kaldı. Lucescu, takımı sahaya çıkarırken ilk talimatı top oynamayın olmuş. Maç başlar başlamaz arka arkaya yapılan faullere orta hakem de seyirci kaldı.

        Macar hakem Bognar’ın yönetimini UEFA mutlak değerlendirecektir. Kasıtlı yapılan fauller, yerde yatmalar, oyunu soğutma ve ortamı geren davranışlar bir taktik olabilir.

        Futbolun seyir zevkini yok eden, sakatlanmaya yol açabilecek bu anlayışı hakemin göz ardı etmesi şaşırtıcıydı.

        İlk yarı kendi sahasından çıkamayan Dinamo Kiev, Fenerbahçe’nin temposunu durdurmakta zorlandı. Futbolun içinde olmayan hamleler yaparak, hatta oyunu çirkinleştirme yoluna giderek gol yememeyi düşündü.

        Gustavo’ nun kafa golü sonrası da aynı anlayışı sürdürdüler.

        İkinci yarı, uzaktan atılan bir şutla beraberliği yakalayan rakip takım daha dirençli bir oyun çıkardı. Yenilen gol açıkçası Altay’ın kalitesine yakışmadı.

        Dinamo Kiev, Fenerbahçe kalesine iki kez geldi. 90 dakika süresince iki şut dışında pozisyonları yoktu.

        Sarı-Lacivertliler, oyuna iyi başladı. Tempo, mücadele, istek üst düzeydeydi. Sürekli zorladılar. Kalabalık savunmaya rağmen pozisyonlar buldular. Sert oynayan rakip karşısında yılmadılar. Onların taktiğine karşın topu hızlı oynamayı düşündüler. Orta saha oyuncuları çok çalıştı.

        Maçın son 20 dakikasına girerken 3 değişiklik yapan Jesus, büyük risk aldı. İrfan Can, Valencia ve Batshuayi, Rossi,Pedro ve King’in yerine oyuna girdiler.

        Forvet hattını değiştiren Portekizli teknik adam, yeni transfer Batshuayi sahaya sürerek sürpriz yaptı.

        Batshuayi, galibiyet golünü atarak takımına hayat veren adam oldu. Golcü oyuncu ilk maçında galibiyeti getiren vuruşu yaparak taraftarın gönlünü de kazandı.

        Fenerbahçe savunmasının başarılı bir oyun çıkardığını söylemeliyiz. Sertlik karşısında zorlanan forvet oyuncuları, savunmayı aşmakta zorlandılar. Bu tür karşılaşmalar da, kulübe de iyi oyuncuların olması büyük avantaj. Jesus, bu açıdan şanslı. Sonradan oyuna giren oyuncular skoru değiştirecek yetenekteler. Geniş kadroya sahip olmak, uzun maratonda önemli.

        Sarı-Lacivertlilerin coşkulu oyunu, taraftarı da heyecanlandırıyor. Seyir zevki yüksek bir maç izledik. Dinamo Kiev’in çirkinleştirme çabalarına rağmen, güzel bir oyun vardı. Oyuncuların kazanma arzusu taraftarı da maça ortak etti.

        Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptı. Alınan 3 puan gruptaki iddiasının ve gücünün göstergesiydi.

        Diğer Yazılar