Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde AEK Larnaca’yı 2-0 yenerek 3 puanı rahat aldı. Beşiktaş karşısında beklentiden uzak bir oyun oynayan Sarı-Lacivertliler, Kıbrıs Rum Kesimi takımı karşısında göze hoş gelen güzel bir oyun sergiledi.

        Portekizli teknik adam Jesus’un oyun felsefesi giderek takıma yansıyor. Takımda yaptığı rotasyon hiç yadırganmıyor. Kim oynarsa oynasın ya da hangi sistemle sahaya çıksınlar değişmeyen bir yöntem var. Sürekli ileri oynamak, önde baskı yapmak, oyundan kopmamak anlayışı maçın heyecanını yükseltiyor. Temposu, mücadele gücü üst düzeyde bir karşılaşma izledik. Fenerbahçe forvet oyuncuları biraz daha dikkatli olsa maçın skoru çok farklı olurdu.

        AEK Larnaca kalecisi maçın adamıydı. Piric en az 8 net kurtarış yaptı. Kalesinde devleşti bir anlamda. İki gol yemesine karşın inanılmaz kurtarışlar yaptı. Sarı-Lacivertliler oyunun tamamında üstündü. Rakibe top göstermediler. Kaleci Altay, en rahat maçlarından birini çıkardı. Rakip forvetin pozisyonu yok denecek kadar azdı. Bir şutları vardı. Savunma hatasız oynadı. Alioski’nin kaçırdığı bir top dışında, rakibe ciddi akın şansı tanımadılar.

        Sarı-Lacivertli takım oyun bütünlüğü olarak iyi görüntü verdi. Ancak orta sahanın dinamosu Crespo’ydu. Sahada basmadık yer bırakmadı. İsmail’le birlikte çok iyi kademe yaptılar. Top kaptılar. Arkadaşlarına iyi paslar verdiler. Bire birde güçlüydüler. Enerjileri takıma da yansıdı.

        Bir başka dikkat çeken isim ise Emre Mor’du. Topu ayağına aldığında taraftarı coşturan Emre, her maç üzerine koyarak devam ediyor. Performansını yüksek tutuyor. Yalnız Emre değil, tüm oyuncular her an hazır. Teknik direktör Jesus’un oyuncularına aşıladığı bir anlayış var. “Herkes mutlak oynayacak. O nedenle hazır olun” mesajını tüm futbolcular iyi algılamış. Bu nedenle yedek kalan, oynamayan hiçbir oyuncu da mutsuzluk gözlenmiyor. Bunu başarmak da sanırız ancak Jesus gibi bir teknik adamla olur.

        Savunma arkasına atılan toplar çok etkiliydi. Kaleciyle karşı karşıya kalmaları bu taktiğin en somut göstergesiydi. Oyun temposunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Verilen taktiği eksiksiz uyguladılar. Takım olarak yüksek performans, oyunun kaliteli geçmesine neden oldu. İzleyenlerin futbol tadı aldığı, güzel oynayan bir takımla zevkli anlar yaşadıkları bir gerçek.

        Tek sorun bu güzel oyuna karşın gol sayısının az olmasıydı. Hava toplarında etkili bir golcünün olmadığı ortada. Bu nedenle daha çok yerden, merkezden gelişen ataklarla sonuca gitmek istediler. Rakip takımın kalabalık savunmasına rağmen çok sayıda gol şansı da buldular.

        Sarı-Lacivertliler her maç geliştirdikleri oyunları ile beğeni kazanıyor. Larnaca karşılaşması da bunlardan birisiydi. Tek üzücü yan bu kadar güzel oyuna karşın atılan iki goldü. Çok farklı kazanacakları bir oyun performansı vardı. Yine de herkesin mutlu olduğu bir 90 dakika izledik…

        Diğer Yazılar