Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOCUKLUK arkadaşım Hepgül’ün 21 yaşındayken, kendisinden 31 yaş büyük Attila Özdemiroğlu ile evlendiğini duyduğumda aklımdan “Neyin peşinde?” diye geçirmiştim. Meğer aşkınmış...

        O günden, Özdemiroğlu’nun vefat ettiği güne kadar yani 20 yıl, çoğumuzun yaşamadığı- yaşayamadığı gerçek bir aşkın tanığı oldum. Dersimi aldım, bir daha da kimsenin ilişkisine önyargılı yanaşmadım.

        SENİN KONUŞAMADIĞINI

        Şimdi Hepgül-Attila Özdemiroğlu’nun 22 yaşındaki kızı Lidya, kendisinden 31 yaş büyük Levent Yüksel ile birlikte. Ne tuhaf bir kader...

        Bu ilişkiyle ilgili hemen herkes aynı şeyi söylüyor, “Bu kadar yaş farkı olan insanlar birlikte ne paylaşır ne konuşur?”...

        Hani duyan da sanacak ki her birimiz müthiş ortak noktalarımızın olduğu insanlarla beraberiz ve gece gündüz, derin entelektüel tartışmalar içindeyiz...

        Ama yine de çok meraklı olanlar için bu çift neyi paylaşır, neyi konuşurun yanıtını vereyim: Aşkı paylaşır ve bu yorumları yapanların çoğunun hayatları boyunca hiç konuşamayacağı müziği, sanatı, hayatı konuşur.

        YAŞTA DEĞİL BAŞTA

        Lidya 22 yaşında, çok iyi eğitim almış, akıllı mı akıllı bir genç kız. Bazen ben de Lidya’yı arar, ondan fikir alırım. Çünkü fikir sahibi olmak yaşla değil, algılarının açık olması, zekâ, okumak, araştırmak, görmek, düşünmek gibi başka durumlarla ilgili.

        Yanlış anlaşılmak istemem, ilişkilerde büyük yaş farkını normalleştirmiyorum ancak bazen istisnalar vardır ve onlar da saygıyı hak eder.

        Neyse, zaten son sözü büyüklerimiz yıllar önce söylemiş: Akıl yaşta değil baştadır.

        *************

        KENDİ ÇABASIYLA YÜKSELİYOR

        SERHAT Hacıpaşalıoğlu’nu 90’lı yıllarda tanıdım. Rachid Taha’yı üne kavuşturan ‘Ya Ryah’ın Türkçe’sini ‘Rüya’ adıyla seslendirererek Türk pop müziğinin diriliş çağına öncülük edenlerdendi. Aradan yıllar geçti ve Serhat sadece adıyla yurtdışında müzik yapmaya başladı. Viktor Lazio, Tamara Gverdtsiteli ve en son, Amerikalı efsane şarkıcı Martha Wash ile yaptığı düetler yayınlandığı ülkelerin müzik listelerinde üst sıralara çıktı.

        Geçen yıl Eurovision’da San Marino adına yarışan Serhat’la mesajlaştık. “14 yıl içinde, uluslararası pazarda 3 dev isimle düet yaptım. Birlikte şarkı söyleme teklifinin onlardan gelmesi, uluslararası müzik kariyerimde attığım adımların, yaptığım müziğin doğruluğunu kanıtlayan bir gerçek. Kabul edilmenin bile çok zor olduğu dünya müzik arenasında, başarılı bir devamlılık gösterebildiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum” dedi.

        Diğer Yazılar