Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        0-6 YAŞ

        Benim Süper Bedenim

        İnsanlar doğal olarak çeşit çeşit; herkes birbirinden farklı. Kitabın amacı da bir yandan bedenimizi tanıtırken diğer yandan herkesin farklı fiziksel özelliklere sahip olduğunu anlatmak. Bununla da kalmayıp farklılıklarımızın olağanüstü olduğunu, hayatta istediğimiz her şeyi yapmak için ihtiyaç duyduğumuz gerçek süper gücün içimizde olduğunu vurgulamak. “Gerçek Süper Güç” kitabının yazarı Reittu’dan bir farkındalık hikâyesi daha…

        Ninka Reittu, Çev: Hazel Bilgen (YKY)

        *

        Canavar Gibi Sağlıklı

        Tıpkı çocuklar gibi canavarların da kendilerini iyi hissetmek için besleyici yiyecekler yemesi ve bol bol egzersiz yapması gerekiyor. Çocuklar, bu kitap sayesinde yeşil ve büyük canavarla birlikte nasıl sağlıklı seçimler yapabileceğini öğrenebilecek. Her bölümde farklı yiyecekler hakkında ilginç bilgilere sahip olmanın yanı sıra; beş besin grubu, doğru beslenme, fiziksel aktivite ve dinlenmenin önemi, yeme bozuklukları gibi konularda da bilgi edinebilecekler.

        Edward Miller, Çev: Ece Çavuşlu (İthaki)

        *

        Annem Nerede?

        Eyvah, minik baykuş yuvadan düştü ve birazcık kayboldu! Acaba hangi hayvan dostu ona annesinin yerini gösterecek? Eserleri 25’ten fazla dile çevrilen Haughton’ın kitapları, Türkçe okurlarıyla buluşuyor. “Ah Be Ponçik” ve “Herkese İyi Geceler” bunlardan ikisiydi. Etkileyici resimleri ile dikkat çeken “Annem Nerede?” ise İngiltere İllüstratörler Birliği Çocuk Kitabı Ödülü de dahil olmak üzere, 8 ülkede 10 ödül kazandı.

        Chris Haughton, Çev: Şiirsel Taş (Redhouse Kidz)

        *

        Güzellik Tacı

        Minik Popi ve en yakın arkadaşı Kırkayak Turti ormanda oynamaya dalarlar. Birden, çalıların arasında parıldayan bir şey görürler. Bu, bir prenses tacıdır. Şaşkınlık içinde tacı incelerlerken Turti'nin aklına bir fikir gelir: Güzellik yarışması düzenlemek. Böylece taç sahipsiz kalmayacaktır. Kurbağadan file, ördekten dinozora kimler katılmaz ki yarışmaya... Peki ama en güzel kimdir? Bakış açısını değiştirmeyi ve çözüm üretmeyi anlatan eğlenceli bir öykü.

        Salim Keskingöz (Elma-Akademi Artı)

        *

        Kardan Kız Kardeşim

        Noel arifesi yaklaşmaktadır. Bu, aynı zamanda Christian’ın 11 yaşına basacağı gündür. Ama o yıl hiçbir şey eskisi gibi değildir. Christian ve ailesi, Christian’ın artık hayatta olmayan ablası June’un yasını tutmaktadır. Bir gün Christian yeni bir arkadaş edinir. Kızıl saçlı, neşeli, delidolu Hedwig, onu her şeye rağmen evlerine Noel ruhunun uğrayacağına inandırır. Fakat Christian Hedwig'in evinde tuhaf şeyler olup bittiğini fark eder. Evin etrafında dolaşıp duran o yaşlı adam da kimin nesidir?..

        Maja Lunde, Çev: Ebru Tüzel (Can)

        ***

        7-10 YAŞ

        Drakula’nın Kedisi ve Diğer Şiirler

        “Dünyanın bütün kitaplarını okuyamazsın. Bütün oyunları kazanamazsın. Herkesi memnun edemezsin. Ve herkesle arkadaş olamazsın. Her zaman üçlük atamazsın. Herkesin doğum gününü hatırlayamazsın. Sen bir süper kahraman değilsin. Ama kendi dünyanın kahramanısın!” Zeynep Alpaslan’ın farklılıkları kucaklayan şiirleri Gözde Başkent’in yaratıcı resimleriyle birlikte... Bu şiirler, bakış açısının en büyük zenginlik olduğunu anlatıyor.

        Zeynep Alpaslan (Çınar)

        *

        Şirin / Mahallenin Ruhu

        Şirin ve arkadaşları, yeni yapılan İncirli Konaklar’a mahalle ruhu kazandırmak için yine farklı bir serüvene atılırlar. Bunu da tabii ki kendilerine yakışır bir şekilde yaparlar. Fotoğraflar, önemli haberler, yemek tarifleri, moda haberleri ve daha neler neler, bu maceralarında onlara eşlik edecektir. Şirin’in bu yeni macerası her zamanki gibi okuru da içine çekmek için tasarlanmıştır. Esin Yılmaz’ın renkli çizimleriyle birlikte...

        Birsen Ekim Özen (Timaş Çocuk)

        *

        Liman Kedilerinin Macerası

        Gemi Müzesi’nde yaşayan liman kedileri, gemide sergilenen değerli bir mücevherin kaybolduğunu duyarlar. İnsanların önemli ipuçlarını göremediklerini fark eden kediler, olayı çözmeye karar verirler. Ve karşımıza heyecan dolu bir kedi macerası çıkar. İlk Okuma Kitabım serisindeki bu kitaplar, kolay okunabilen metinlerle, okumayı öğrenme sürecindeki çocuklara yardımcı olmak için, pedagogların rehberliğinde hazırlandı.

        Fabian Lenk, Çev: Duygu Bolut (İş Bankası)

        *

        Güzel Atlar Ülkesi

        MÖ 7500 yılına uzanıyoruz. Çevredeki yanardağlardan çok sıcak lavlar fışkırıyor. Yıllar geçtikçe lavlar birikiyor, katılaşıyor. Yağmurlar, rüzgârlar birikenleri aşındırıyor ve böylece masallardakine benzer oluşumlar ortaya çıkıyor. Asurlar, Hititler, Persler derken gün geliyor Zeynepler taşınıyor buralara. Zeynep çok meraklı. Yıllar sonra Kapadokya diye anılan bu coğrafyaya dair her şeyi öğrenmek istiyor. Ceren ve Uğur’la Kapadokya kazan onlar kepçe geziyorlar. Ama sonra öyle bir macera yaşıyorlar ki…

        İpek Arman (Elma-Akademi Artı)

        *

        Bezelye Çorbası Dedektiflik Takımı

        Öğretmeni tarafından “uyumlu” olarak nitelendirilen Nils, yanına oturan Evi’nin sırasını işgal etmesine de sesini çıkaramaz. Üstelik birlikte takım kurmaktan başka seçeneği de yoktur. Sınıfa yeni gelen Lina’nın aralarına katılmasıyla kurdukları takımın görevi de belli olur: Lina’ya dillerini öğretecek ve entegrasyonu için yardımcı olacaklardır. Ama işler planladıkları gibi gitmez. Nils’in dedesiyle büyükannesi son zamanlarda tuhaf şeyler yapmaktadır. Bezelye Çorbası Dedektiflik Takımı’nın yeni görevi Nils’in büyükannesinin sırrını çözmektir.

        Rieke Patwardhan, Çev: Semra Pelek (Kırmızı Kedi)

        ***

        11-14 YAŞ

        Teneke

        Kimsesi olmayan Chirstopher, robot çocuklar yapan mühendis Bay Absolom için çalışmaktadır. Adamın ıvır zıvırlarla yaptığı metalden çocuklarının arasında tek “düzgün” insan kendisi olduğu için çok mutludur. Ta ki beklenmedik bir kaza, korkunç bir gerçeği açığa çıkarana dek... Kim olduklarını ve hatta insan olmanın anlamını keşfetme yolculuğunda Christopher ve arkadaşlarını olağanüstü bir macera beklemektedir.

        Padraig Kenny, Çev: Murat Padar (İthaki)

        *

        Matilda Etkisi

        Matilda bilime ve icatlara bayılır. Marie Curie, Leonardo Da Vinci ve Thomas Edison onun kahramanlarıdır ve bir gün kendisi de mucit olmak ister. Okuldaki bilim yarışmasını adaletsizlik yüzünden kazanamayınca çok üzülür. Özellikle de jüri yarışmaya katıldığı icadı kendisinin yaptığına inanmayınca. Çünkü o bir kızdır. Matilda duygularını büyükannesiyle paylaşır ve onun da kendi gezegenini keşfetmiş bir astrofizikçi olduğunu öğrenir! Ama araştırmanın başındaki adam, kadının keşfini çalmıştır. Matilda gerçeği herkese anlatacaktır…

        Ellie Irving, Çev: Çiğdem Köfüncü (Martı)

        *

        Bu Bizim Anlaşmamız

        Her yıl, Sonbahar Ekinoksu Festivali gecesinde kasaba halkı kâğıt fenerleri nehirden aşağı yüzdürmek için toplanır. Efsaneye göre, fenerler gözden kaybolduktan sonra Samanyolu Galaksisi’ne uçar ve gökteki parlak yıldızlara dönüşür. Peki bu doğru mudur? Bu yıl, Ben ve sınıf arkadaşları fenerlerin gerçekte nereye gittiğini bulmakta kararlıdırlar. Bu görevde başarıyı garantilemek için de iki basit kural üzerine anlaşma yaparlar: Kimse eve dönmeyecek. Kimse arkasına bakmayacak.

        Ryan Andrews, Çev: Ömer Anlatan (Genç Timaş)

        *

        Küçük Cesur Balık: Son Muhafız

        Marmara Denizi’nde çok karanlık şeyler olur. Balçık gibi bir madde suları hızla kaplarken hem deniz canlıları hem de insanlar ortadan kaybolur. İstanbul’un güzelliğine güzellik katan o masmavi sulardan geriye terk edilmiş bir deniz kalır. Herkes umudunu kaybettiyse de halen direnenler vardır. Boğaz’ın en havalı martısı Rıfkı, Yengeç Yeşim, İstavrit İsmail kötü gidişata dur demeye kararlıdır. Üstelik Denizlerin Süper Kahramanı Barbunya Balığı Dalgacı Mahmut ile bu suları yüzlerce yıldır koruyan gizemli bir varlık da onların tarafındadır…

        Serhat Filiz (Dark İstanbul)

        *

        Oz Büyücüsü

        Em Teyzesi, Henry Eniştesi ve köpekleri Toto’yla birlikte yaşayan Dorothy, kapıldığı bir hortumla birlikte kendini bambaşka bir âlemde bulur ve hayatı bir anda değişir. Toto’yla birlikte evine dönmek için Zümrüt Şehri’ndeki kudretli Oz Büyücüsü’nü bulmak üzere yola koyulan Dorothy yolda ilginç canlılarla tanışır. Cadılar, büyücüler ve sihirle çevrili bu yolcukta evin, yüreğin, aklın ve cesaretin ne olduğuna dair pek çok şey öğrenir. L. Frank Baum’un klasik eseri, defalarca tiyatro ve sinemaya uyarlandı, pek çok dile çevrildi.

        L. Frank Baum, Çev: Aslı Konaç (YKY)

        Diğer Yazılar