Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka, Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları öncesi İzmir’de düzenlenen Pınar Cup’ta en ciddi hazırlık sınavına çıktı ve “değişik bir tablo” çizerek, kafaları karıştıracak, “olumlu ve olumsuz sinyalleri” bir arada verdi.

        Hızlı ve göze hoş gelen hücum sisteminin yanında, sonuca ulaşan ikili oyunlar lig öncesi hücumda çok fazla sıkıntı yaşanmayacağının işareti oldu. Özellikle Kenny Gabriel smaçlarıyla Arena’nın efsanesi olmaya aday bir görüntü çizdi. Juan Palacios güven verirken; Dj Strawberry tam bir görev adamı olduğunu gösterdi. Boby Dixon her zamanki gibi takımın bel kemiği. Jon Diebler geçen sezon öncesine nazaran bu yıl bir tık daha hazır ve kendinden de emin.

        SAVUNMA YETERSİZ

        Barış Hersek henüz Dünya Kupası yorgunluğunu üzerinden atamamış. Kaptan İnanç Koç aldığı sürelerde tecrübesiyle takıma katkı veriyor. Mutlu Demir, Yunus Emre Sonsırma ve Soner Şentürk ise mutlaka ama mutlaka daha fazla katkı vermeli. Özellikle 6. Yabancının maliyeti düşünüldüğünde buna mecburlar...

        Savunmada ise yeşil kırmızılı ekip henüz tam rayına oturmamış. Özellikle hızlı hücuma dayalı sistemde hücum ribauntu alamamanın ardından geriye dönmede yaşanan sıkıntı ve oyunun belli anlarında kopmalar sonrası gelen üst üste sayılar takımın ritmini bozuyor. O zaman da olanlar oluyor...

        Zamanla savunmanın da rayına oturmasıyla Pınar Karşıyaka bu sezon 5 yabancısı, Ufuk Sarıca’sı ve muhteşem taraftarıyla evinde kolay kolay mağlubiyet almaz.

        SORMAK GEREKİYOR

        Sezon öncesi özel turnuvalar ve özellikle bu turnuvaların sonunda alınan kupalar takımlara ekstra moral kaynağı olur ve öz güven oluşturur. Yine de adı üstünde bunlar hazırlık maçlarıdır. Dostluk ön planda olmalı, geçmişte yaşanan ne olursa olsun, saha içinde bunların üstü örtülmelidir. Özellikle daha önce ekmeğini yediğin bir takıma karşı dostluk turnuvasında son anda aldığın galibiyet sonrasında yapılan hareketler göze batar. Hele ki sezon başında o takıma gelmek için türlü çabalar gösterdiysen bu daha çok dikkat çeker. Sonra da adama sormazlar mı?

        “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu!..” diye...

        Legacy Ottoman Cup’ta

        Bostanlıspor şampiyon

        Erkekler 3.Lig’inin Egeli ekipleri Bostanlıspor ev sahipliğinde düzenlenen Legacy Ottoman Cup’ta buluştu. Gerçekten her karşılaşması nefesleri kesen ve üç gün süren turnuvanın ardından ev sahibi Bostanlıspor kupaya uzanırken; Bandırma Kırmızı ikinci, Edirne temsilcisi Trakya Üniversitesi Meriçspor üçüncü ve Muğla Ormanspor dördüncü sırada yer aldı.

        Ligde A Grubu’nda mücadele edecek olan Bostanlıspor henüz tam hazır olmasa da kadro kalitesiyle zirvede olacağının mesajını verdi. Aynı grupta yer alacak Bandırma Kırmızı gençleriyle çok canlar yakar.

        Özellikle Talat Altunbey yeteneği, fiziği ve basketbol zekasıyla muhteşem bir oyuncu.

        B Grubu’nda mücadele edecek olan Muğla Ormanspor ise beklentilerin biraz altında kaldı.

        Feyyaz İrdel ve Volkan İncekara takımı sırtlasalar da bu yeterli olmuyor.

        Play-Off yarışında mutlaka takviyeye ihtiyaçları var...

        Uşak Sportif’ten altyapı atağı...

        Uşak’ta basketbolun futbolu geçtiğini ve daha da popüler bir spor dalı olacağını her seferinde belirtiyordum. Nitekim de zaman benim ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

        Uşak’taki basketbol potansiyeli sonucunda basketbolda alt yapı ordusunun kurulması da gerçekleşti.

        Yaklaşık 1000 öğrencinin okullarda tarama yapılarak seçilmesi sonucu oluşan 40 kişilik “proje grubu” ilk antrenmanını, aynı zamanda Darüşşafaka Doğuş Spor Kulübü alt yapı antrenörlüğü yapan Erhan Ernak Koordinatörlüğünde, antrenörler Burak Şarbay, Yuşa Şarbay ve A takım baş antrenörleri Mehmet Kabaran ve Ozan Bulkaz’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

        Altyapıdan sorumlu yönetici Özhan Özkırım ‘‘Projede hedef basketbol disiplini içerisinde öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekleyerek Uşakta basketbol alt yapısı oluşturmak istiyoruz. Uzun ve meşakkatli bu yolda velilerden çocuklarına destek olmalarını ve spor yapabilmeleri için uygun zamanı programlamalarını istedik. Umarım bu proje sona erdiğinde Uşak gerçek bir basketbol şehri olur ve oyuncularımız geleceklerine doğru yön veririz dedi.

        İnşallah Uşak basketbolu gelecekte Türk basketboluna yepyeni yıldızlar kazandırır ve Türk basketboluna da yön veren kentlerden biri haline gelir...

        Diğer Yazılar