Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Popüler olan her şeye karşıyız! Kendi bildiğimiz yolda ilerler bir o kadar da marjinal oluruz. Sosyal medya canavarı değiliz ama sağlam bir gölge kullanıcısıyız. Annemizin, babamızın eskilerine bayılır, vintage mağazalardan çıkmayız. Çerçeveli gözlükler takar, dar pantolonlar giyer, uzun saçlarımızla indie tarzında müzik dinleriz. Bu saydıklarımdan birkaçı içinizde bir yerlerde bulunuyorsa ya hipstersınız ya da gizli hipsterlardansınız haberiniz yok!

        Biraz kavram karmaşasının yaşandığı bir konu Hipster. Akım mı? Felsefe mi? Yoksa son üç yıldır “popüler” olmuş bir tarzdan ibaret mi? İyisi mi ben size bunun nereden çıktığını ve nasıl bir modifiyeden geçtiğinden bahsedeyim de, ne olduğuna siz karar verin. Hipster, 30’lu 40’lı yıllarda ortaya çıkmış, popüler olanı yapmamadan kaynaklı marjinal olarak görülen insanlara kümülde denilen ad. 60’lı yılların gelmesiyle hipsterlar, Hippie kıyafetlerle özümsenmeye başlanmış.

        Burada mevzu bahis olan sadece tip değil! Hipsterlar, popüler olan işleri yapmamaya özen gösterir, bağımsız düşüncelerle dünyayı kurtarmaya kalkmaz, bunun yerine yaşadığı toplumun tabularına alternatif bir yaşam sürer. Karşısındakinin ne düşündüğünü değil, kendi isteklerini ön planda tutar. Her türlüsünden hızlı tüketime karşı olduğundan, vintage mağazalardan alışverişi tercih eder, en bombası ise güzel olsun olmasın kafada çıkan her türlü kılı, tüyü uzatırlar. Özetle hipster olmak; eğlencelidir ve bir o kadarda zor bir iştir.

        Durumu böyle özetleyince her şey ne kadar güzel geliyor. Ne demişler bilirsiniz, davulun sesi uzaktan güzel gelir. Bugünlerde alterno bir yaşam sürmek pek bir maliyetli. Şöyle ki zevk alarak oturacağınız belli yerler (Karaköy, Cihangir, Moda vb) var ve buralarda takılmaya kalktığınızda hoop diye maliyetiniz yükseliyor. Başta belirttiğim gibi öyle sürümden kazanan (Zara, Mango vb) mağazalardan da giyinmek olmaz. Bu yüzden butik ve pahalı olan kıyafetler giymek gerek… derken bir de bakmışsınız hipsterlık hiçte ucuz iş değil. Sokaktaki adamlar için hipster olma zor iş ama Hollywood için hiçte öyle değil.

        İşte hipsterlıkta iyi olduğunu düşündüğüm birkaç Hollywood yıldızı;

        Jared Leto

        Shia LaBeouf

        Joseph Gordon Levitt

        Diğer Yazılar