Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kıştan beri yaza hazırlıklar yapıldı. Aylar evvelinden yogaya pilatese gidilerek, kumsalın en güzeli olmaya niyetler edildi. Bunun için de epeyce bir emek sarf edildi. Elbette ki bu kadar emeğin sonucunu göstermek gerekirdi… Bundan mütevellittir Instagram’da her beş hesaptan birinde mutlaka ya yoga ya da pilates hareketlerini yaparken çekilen kareleri gördük ve hatta görmeye de devam ediyoruz. Eğer siz halen daha Instagram hesabınızda bu garip pozisyonlarda çekildiğiniz bir fotoğrafı paylaşmadıysanız, buyurun en çok paylaşılan yoga hareketleri… Dilediğinizi seçin ve sizde bu aleme hızlı bir giriş yapın.

        HANDSTAND

        Sinirleri yıpratan ilk pozisyonumuz “handstand”. Türkçe anlamıyla bildiğimiz “amuda kalkma”! Çok sıkı yoga yapanların paylaştığı ve genellikle dengede durması zor olan, kumsal gibi oynak zeminlerde yapılarak, insanın asabını kaldıran bir pozisyon… Bu pozu paylaşan ünlü isimlerden bazıları ise; Gisele Bündchen, Nicole Scherzinger ve Bar Refaeli.

        SCORPION

        Elin ya da dirseklerin üzerinde durarak, kalçadan aşağısının kafa istikametine doğru büküldüğü ve ayakların kafaya yaklaştırıldığı pozisyon. Adı da akrep ve iğnesinden geliyor. Yapmasının son derece zor olduğu ve sağlam bir esnemeden sonra yapılmasının önerildiği bu pozisyon, Instagram’ın en çok paylaşılan bir diğer karesi. Bu hareketi yaparken bir de yüzünüzde tebessüm varsa on binlerce beğeni garanti!

        LOTUS

        Bakın ne kadar kolay bir hareket var karşımızda: Lotus. Meditasyon yaparken dik bir şekilde bir nevi oturma pozu, dikkat edilecek nokta; ayakların her ikisinin de bacak üstünde olması… Bunun neden en çok paylaşılan pozisyonlardan biri olduğunu henüz bende anlayamadım. Yani yapması kolay bir hareket ve de nefesimi kontrol ediyorum bakın demenin neyi beğeni alır bilmiyorum. Deneyip görmek lazım!

        CROW

        Crow: Altın vuruş niteliğinde bir pozisyon. Öncelikle hemen söylemek isterim; hiçbir zaman bu hareketi yapmayı başaramadığımdan, yapanlara çok ciddi saygı duyarım. Bir insan elleri yerde, koltuk altına dizini çekip, sırtını genişleterek rahatmış gibi nasıl durur hiç anlayamadım. Bu hareketi yapabilenlere helal hoş olsun! Instagram’daki yoga hareketlerini araştırırken, yapılmasının zor olduğu bu hareketin en çok paylaşılan resimlerden biri olması da ayrı bir şaşkınlık konusu.

        Diğer Yazılar