Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir hayır işi için kolları sıvayan Eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Los Angeles’daki Madam Tussauds müzesinde bal mumu heykelinin yerine geçmekle kalmadı, şehrin en ünlü caddesinde taklitleriyle birlikte sokaktan geçen insanlara unutulmaz anlar yaşattı.

        Omaze adlı yardım kuruluşu sayesinde “After School- All Star” kampanyasına destek vermek amacıyla hayat verdiği en ünlü karakter olan Terminatör kılığına giren Arnold Schwarzenegger, sabah saatlerinde müzeyi ziyaret edenleri epey eğlendirdi. Kendisini heykel sanan ziyaretçiler Arnold’ın yanına gidip fotoğraf çektirirken “Tanrım!! Gerçek gibi…” dedikleri anda ünlü aktörden “ Çünkü; gerçeğim” cevabı geldiğinde ortalık cümbüşe döndü. Yaşanan paniğin ardından selfieler birbiri ardına geldi. Müzede hızını alamayan Arnold, sokakta da insanları şaşırttı. Hollywood Bulvarı’nda gezinen insanlara musallat olup, onları ne otomobilden indirmediği, ne de selfie çubuklarını alıp onlarla selfie çekilmediği kaldı.

        Tüm bu işin arkasında ise Omaze adlı bir şirket bulunuyor. Şirketin kurucularından Matt Pohlson ve Ryan Cummins “Omaze, hayallerimizi gerçekleştirmek için birbirimize yardımcı olduğumuz bir platform” diyerek şirketin bir nevi “Make a Wish” olduğunu söylüyor, tek fark burada hayaliniz için parayı siz topluyorsunuz. Bu şirket herkese hayalinde ne varsa en azından bir kez yaşama şansını vermeye çalışıyor. Bunun için yapmanız gereken kendi hayalinizi siteye eklemek ve onu oylamaya açarak 5$’lık yardımı yapmak ve yaptırmak. Hepsi bu, sonra da ünlü isimlerle çay içmeye gidebilir, onlarla kek yapabilirsiniz.

        Amerikan basınında geniş yer bulan bu çalışmayı gerçekten çok beğendim. Hollywood karakterlerinin insanlar üzerindeki yaptırım gücüne diyecek tek sözüm yok. Bir karakter yaratıyorlar ve yılarca onunla beraber yaşıyorlar. Bizde şu ana kadar böyle bir karakter yaratma durumu olmadığından, bu olayın muadili de haliyle bulunmuyor. Yani olsa olsa “Recep İvedik” karakteri sokağa çıkar, onda da zaten olacakları öngörebiliriz… Ancak buna benzer yardım kuruluşlarını ülkemizde de ünlü isimler daha çok destekleyebilir ve birilerinin hayalinin gerçekleşmesine yardımcı olabilirler.

        Diğer Yazılar