Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trendler değişir! Eskilerin at hırsızı diye tabir ettiği uzun sakal modeli şimdilerin tarz insanının sahip olduğu bir aksesuar. Her ne kadar mikrobiyolog John Golobic sakalların pek çok tuvaletten daha beter bir kirliliği barındırdığını kanıtlasa da sakallar, erkeklerin vazgeçilmezleri. Madem bu kadar popüler oldu sakallı erkekler, işte buyurun Hollywood’un en beğenilen sakallı erkeklerini sizler için sırada…

        JACK SPARROW

        Bir adama süs bu kadar mı yakışır? Adam bunun yaşayan ispatı gibi… Jack Sparrow’un deli dolu karakteri işin bambaşka boyutunda. Burada onu konu almıyoruz, onun süslü hallerinden bahsediyoruz. Örgülü, boncuklu sakal modelini sokakta yurdum insanında gördüğümüzde az biraz yadırgarız tamam, ama söz konusu Johnny Depp olunca akan sular duruyor, yapacak bir şey yok.

        THOR

        Chris Hemsworth olmayaymış halimiz ne olurdu acaba? Adam yürüyen bir efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kanaatimce sadece Thor’dan dolayı gelen popüleritesi sayesinde sakallı haliyle de adından söz ettiriyor. Bu durumda beylerin alışmaya çalışması tavsiye edilir, bu adam kadın eli değen her listede yer alacak.

        GANDALF

        Büyücülerin en büyüğü, en şanlısı, en grisi ve en bilgesi Gandalf’ın sakallarını es geçemezdik. Sir Ian McKellen’in canlandırdığı Gandalf, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin saygı değer karakterlerinden biri. Sadece sakalıyla değil, aynı zamanda pelerini ve sivri uçlu şapkasıyla kendine has tarzıyla pek çok insanın yüreğinde taht kurmuş stil ikonlarından biri.

        RUBEUS HAGRID

        Yarı dev, yarı insan Rubeus Hagrid, babacan ve yufka yüreğiyle herkesin beğenisini kazandı. Onun saçı sakalı birbirine girmiş halini görünce insanın bi el atası gelse de insanı küçümser bakışları unutulmazlar arasında. Devasa ebatlarıyla insanı biraz ürkütse bile Harry Potter serisinin en beğenilen karakterlerinden biri.

        CHUCK NOLAND

        Tom Hanks’in en iyi filmleri arasında gösterilen Cast Away bizce iki buçuk saat boyunca insanı biraz bayıyor. Yani bir adam, bir ada ve bir voleybol topu kimimize göre değil… Filmdeki geçişlerden ötürü onları evet tebrik ediyoruz. Chuck’ın (Tom Hanks) aradan geçen yıllarda nasılda saçı, sakalı sarardı öyle! O haliyle Chuck’ın bazı kadınlar için karizmatik olduğu bile söylenebilir.

        FOREST GUMP

        Laf Tom Hanks’e geldiğine göre yola biraz daha onunla devam edebiliriz. Forest’ın hikayesi hepimizi etkiledi, öyle değil mi? Yarım akıllı Forest, durmadan nasıl da güzel memleketi bir uçtan bir uca koşmuştu öyle. Koşarken dağ kaçkını olmayı da ihmal etmemişti. Onun bu dağ kaçkını hali de Hollywood’un en çok konuşulan sakalları arasındaki yerini almış, bizden söylemesi.

        ALAN GARNER

        Hangover’ın bela karakteri şapşal Alan’da buradaki yerini alıyor. Aptallık konusunda herkesten bir tık önde olan Alan, ister kafasını kazıtıp sakal bıraksın isterse de vücudundaki bütün kılları aldırsın hiç fark etmez. Adamın beynine her koşulda oksijen gitmiyor.

        Diğer Yazılar