Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyal medyada yoksan artık “hiç var olmamış” muamelesi yiyorsun. Abartı yok bu dediğimde. Her 60 saniyede 100 videonun Youtube’a yüklendiği, hergün 500 milyon tweetin atıldığı, ayda 120 milyon resmin Instagram’a yüklendiği ve yılda 140 milyar resmin Facebook’ta paylaşıldığı bir ortamda geri kalıyorsan eğer, sosyal mecralarda yoksun demek oluyor. Ya gölge kullanıcı olacaksın ya da sosyal medyanın hakkını vereceksin, kaçarı yok. Artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki acayip şeffaf her şey! Gerçi whatsapp’ta iletildi tiklerinin mavileşmesine biraz tepkiliydik ama iş instagram’a geldi mi akan sular duruyor. Neyse Instagram’a dönersek eğer; o sosyal hesap açılacak, resimler paylaşılacak, layklar alınacak. Hele ki iş gereği sosyal medyada olman gerekiyorsa, kaçarın yok bir Instagram hesabın olacak(-mak zorunda). Çünkü, sosyal medyanın en güçlüsü şu an için Instagram.

        Instagram üzerine sayısız veri bulunuyor. İnsanların hashtag’lerinden, selfie’lerinden, konum bildirimlerinden kısacası hesapta yapılan her hareketten sizin kimliğinizi öğrenilebiliyor. Aynını Facebook ve Twitter’da yapıyor, bunlar artık alıştığımız haberler. Yalnız birazdan sizlere Instagram’la ilgili öylesine rakamlar vereceğim ki, okurken bile “yok artık” diyeceksiniz. Amerika’da gençlere sorulmuş “gün içerisinde en çok hangi sosyal hesabı kullanıyorsun?” diye, alınan cevap ise son dönemin gözdesi “Instagram” olmuş. Şaşırmadınız öyle değil mi? Birkaç yıl içerisinde Instagram nereden nereye geldi? Instagram tarihindeki en çarpıcı rakamlar;

        Instagram 6 Nisan 2010’da Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından iPhone uygulaması olarak tasarlandı. Kullanıma açılmasından bir ay sonra ise kullanıcı sayısı bir milyona ulaştı.

        2012 yılının Nisan ayında Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg tarafından bir milyar dolara satın alındığında Instagram’ın sadece 13 çalışanı bulunuyordu.

        3 Nisan 2013 tarihindeyse dünya rekoru kırdılar. Android telefonlara göre yenilenen Instagram yalnızca 12 saat içerisinde bir milyon kez indirildi.

        2013 Haziran’ında Instagram kullanıcılarına, artık video paylaşımı yapabileceklerini duyurdu ve ilk 24 saat içinde tüm dünyada 5 milyondan fazla video paylaşımı yapıldı.

        National Geographic, Nike gibi tüm dünyada en çok tanınan markalardan hemen sonra Instagram geliyor.

        Aktif kullanıcı sayısı Twitter’dan fazla.

        Şu an Instagram kullanıcıların %68’i bayanlardan oluşuyor.

        Instagram kullanıcılarının %90’ını 35 yaşın altındaki kişiler.

        En popüler hashtag’ler ise #love, #selfie ve #me şeklinde.

        Diğer Yazılar