Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutfak mutfak olmaktan çıktı! Dünyaca ünlü Kanadalı akrobasi grubu “Les 7 de la Main” Türkçe mealiyle “Yedi Parmak”, bizlere mutfağın bin bir türlü halini göstermeye hazırlanıyor. Akrobatlar bakın mutfaklarında neler yapıyorlar?

        Modern sirk gösterilerine farklı yorumlar katmasıyla adından söz ettiren “Les 7 de la Main” adından da anlaşılacağı gibi yedi akrobatın bir araya gelmesiyle oluşmuş bir topluluk. 12 yılda 11 gösteri ortaya çıkaran grup, bu zamana kadar 350 şehirde izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmış. Ülkemize de ilk defa gelen akrobasi grubu yeni gösterileri “Mutfak ve İtiraflar”la karşımızda.

        Mutfak, ev ahalisinin her türlü duygusal bağının geçtiği yerdir. Açken, stresliyken, sinirliyken, üzgünken… ya buzdolabının karşısında ya da kahve yaparken buluruz kendimizi. Arkadaşlarla birlikte toplandığımızda yemek hazırlanırken, moralimiz bozukken bulaşık yıkama bahanesiyle ortamdan kaçtığımızda, bilumum ayaküstü dedikodunun yapıldığı yer hep “mutfak” olur. Bu bakımdan evin can kalbidir! Les 7 de la Main’de bu noktadan yola çıkarak “Mutfak ve İtiraflar” adlı gösteriyi sahneye koyuyor. Gösteride neler yok ki? Dans ediyorlar, atlayıp zıplıyorlar üstüne bir de yemek yapıyorlar. Tüm bunları yaparken de zannetmeyin ki izleyiciyi es geçiyorlar. Bu konuda grubun dansçılarından Matias Plaul “Gittiğimiz ülkelerde izleyicilerin tepkilerini merak ediyoruz. Bu meraka biraz fazla yeniliyoruz ve bu yüzden de onları gösterinin bir parçası haline getiriyoruz” diyerek aslında ön gösterimde başımıza geleceklerin sinyalini verdi ama ben o an ne kadar ciddi olduğunu anlamadım. Bu yüzden de adama izleyiciyi ne kadar gösterinin içerisine katabilirsin ki hadi ama gibisinden gözümü dikerek ve belki birazda belerte belerte baktım. Ardından gösteriye geçtiklerinde aldım tabii ağzımın payını. Hemen önümde oturanlara, sağımdakine, solumdakine sataşmaya başladılar. Şu kadarını söyleyebilirim, akrobatlar gerçekten izleyicilere musallat oluyorlar. Yani diyeceğim o ki bu gösteride birde bakmışsın yıldız sensin. O sahnede her şey mümkün…

        90 dakika boyunca grubun akrobatları yerinde durmuyor. Bu dediğimde abartmıyorum! Onları izlerken etrafın “vay arkadaş” , “ayy düşecek şimdi” , “yok artık” söylemlerini işitti bu kulaklar. Yalnız akrobatlardan biri var ki bu işte çığır aşmış: Anna Kichtchenko! Bu kadın masa örtüsünden yapılma bir halatla sahnenin tepesine çıkıp, yürekleri ağza getiriyor. Bir insan ne kadar esnek olabilir, kadın bunun yaşayan örneği…

        Herkesin hayallerini kurduğu o kocaman mutfakta gerçekleştirilen bu akrobasi gösterisi sizi çocukluk anılarınıza, ikili ilişkilerinize götürecek. “Mutfak ve İtiraflar” özetle herkesin kendinden bir parça bulabileceği sıcacık ve eğlenceli bir gösteri. Gidecek olanlara ufak bir spoiler: gösteri sonunda sizi hoş bir sürpriz bekliyor! Bence yılbaşı öncesinde güzel bir alternatif olabilir, değerlendirmeye değer. Sadece altı gösterim için ülkemize gelen grubun “Mutfak ve İtiraflar” gösterisini 23-27 Aralık tarihleri arasında Zorlu PSM’de izleyebilirisiniz.

        Diğer Yazılar