Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havalar buz gibi… İstanbul’un sıcağı ayrı bir dert, kışı apayrı bir dert! Dört ayaklı dostlarımız ise bu durumdan dolayı muzdaripler. Bizim mahalle ahalisi de onlar için barınaklar, mamalar temin ediyor. Muhtarlıkta korunaklı evler yapıp, şu soğuk kış günlerini refah içinde geçirmelerini amaçlıyor. Öyle ki mahalledeki her apartmanın önüne mamalar, içme suları konmuş bir vaziyette.”Zaten azıcık şanslı olsam şu dünyaya Bakırköy’de ya da Cihangir’de kedi olarak gelirdim” diye düşünmüyor değilim... Çünkü bizimkiler pek bir ekmek elden su gölden şeklinde yaşıyor. Azıcık sevgiye hürmeten bize iyi davransalar hiç fena olmaz ama nafile, bizimkiler kraldan çok krallar!

        Ne yazık ki her sokak hayvanı bizim mahalledeki gibi şanslı değil. Çoğu aç, susuz ve sağlıksız olarak yaşıyor. Bizlere ihtiyaçları var ve onlara nasıl yardım edilebilir diye geçen gün mahalle ahalisiyle gönüllülük üzerine konuşuyorduk. İnternette konuyla ilgili araştırma yaparken kendimi Kanada’da gönüllü olarak hizmet veren “Pilots N Paws” topluluğuna bakarken buldum. Topluluk 2012 yılının başında kurulmuş ve şimdiye kadar da 785 canlının hayatını kurtarmış. Tamamen gönüllülerin ve bağışçıların desteğiyle ayakta olan topluluğun şu an için 240 pilotu bulunuyor. Başlarda sadece Kanada’da faaliyet gösteren grup sonraları içlerine veterinerlerin de katılmasıyla büyüyor ve hareket alanını Kanada sınırları dışına çıkarıyor.

        Kübalı köpekleri kurtarıyorlar

        Küba’da çok fazla hayvanın kötü şartlardan ötürü yardıma ihtiyacı olduğu için geçtiğimiz yıl bir organizasyon yapmışlar. Bir grup pilot ve veteriner Havana’ya gidip oradaki gönüllü hayvan severlerle birlikte onları tedavi etmeye başlamışlar. Kötü şartlardaki hayvanların bakımını yapıp kurtarabildiklerini kurtarmaya çalışmışlar. Bazılarında başarılı olunmuş ancak, bazılarının Kanada’ya getirilmesi gerekmiş. Hope For Wildlife’ın tanınmış veterineri Dr. Barry’de topluluğun gönüllü veterinerlerinden biri. Örneğin; Dr. Barry Aila (bildiğimiz Ayla ama Kanadalılar söyleyemediğinden Aila diyorlar) adında bir köpeğin tedavisini üstlenmiş. Köpeğin omuriliğindeki problemden ötürü hiçbir zaman normal köpekler gibi hareket kabiliyeti olmayacağı ortaya çıkmış. Eğer Aila sokaklara geri dönerse yaşama şansı az olduğundan onu Kanadalı koruyucu bir aileye evlat edindirmişler. Aila’nın şimdi onu çok seven bir ailesi var. Yani bazen duruma göre de hareket ettikleri oluyormuş. Topluluğun mutlak amacı; dört ayaklı dostlarımızı tekrardan sağlıklarına kavuşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek.

        Bizde bu denli büyük çaplı bir topluluğa ben henüz rastlamadım ancak, onlar için çalışan münferit gönüllülerin olduğunu biliyorum. Onları evlat edindirenlerin, tedavilerini üstelenenlerin bir araya gelmesi şahane olur. Kanada’daki bu topluluktan yola çıkarak umarım kısa zaman sonra bizde de böylesi bir topluluk kurulur.

        Diğer Yazılar