Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Gençler Şampiyonası’nda 100 metrede gümüş madalyayı boynuna takan Antalyalı Nimet Karakuş, “Babam, ‘Sende Yörük gücü var’ diyor, galiba doğru. Atletizmde unutulmaz olmak istiyorum” dedi.

        Aslında keşfedilme öyküsü sıradan, Nimet Karakuş’un. İlköğretimokulunda yapılan deneme koşusunda erkekleri bile geçince öğretmeni atletizme yönlendiriyor. Sıradan olmayan ise onun adeta ‘bulunmaz nimet’ olan Allah vergisi yeteneği... 8 yıldır koşan 19 yaşındaki Nimet, hep yaşıtlarından büyüklerle yarışıp geçmiş. Geçmekle de kalmayıp rekorlar da karmış. Habertürk’e konuk olan genç atlet, “Son üç yılda 40’tan fazla rekorumvar. Herhalde Türkiye’de bu kadar fazla rekor kıran yoktur” diyor.

        HARİKA BİR SEZON

        Harika bir sezon geçiren Karakuş, Avrupa Şampiyonası öncesi 100metrede 11.33 ile rekor kırıp olimpiyat barajını geçti. Helsinki’deki şampiyonada ise hem100, hemde 200metrelerde yarı finale kadar yükselen ‘en genç’ atlet oldu. Ve Barcelona’da ilk 70metresini önde koytuğu yarışta 11.36 ile Dünya Gençler ikinciliğine ulaştı. İki yıl önce Nevin Yanıt’ın 100metre engellide Avrupa şampiyonu olduğu pistte, bu kez Nimet tur attı, Ay-Yıldızlı bayrakla. Fakat bu hnenüz başlangıç Nimet için, onun gözünde büyük hedefler var.

        2016 RİO’DA ÇİFTE KÜRSÜ

        “Atletizmde unutulmaz olmak istiyorum. Herkes beni hatırlasın istiyorum. Bunun için de ilkleri yapmamgerek” diyen Nimet, hedeflerini bir solukta sıralıyor: “2013 Akdeniz Oyunları’nda 100 ve 200metrede çifte altın, 2013 Dünya Şampiyonası’nde çifte final, 2014 Avrupa Şampiyonası’nda çiftemadalya ve 2016 Rio Olimpiyatı’nda çifte kürsüyle tarihe geçmek...” 6 yıllık antrenörü Alper Başyiğit’in büyük desteğiyle bunların hepsini başaracak yetenek ve güce sahip olduğunu söyleyen genç atlet, şöyle konuşuyor: “AilemAntalyalı. Biz Yörüğüz. Babam bana, “Kızımsende Yörük gücü var” der. Sanırım bu doğru. Ayrıca annemin desteği olmasa, belki de ben sporcu alamazdım. Aslında başlarda benim hiç niyetimyoktu atlet olmaya ama beni destekleyen hep annemoldu.”

        İYİLİK PERİSİ

        Yaşına rağmen yardımlaşma ve paylaşma duyguları son derece gelişmiş Nimet Karakuş’un, çevresine duyarlı bir genç olmuş. “Zengin bir aileden değilim. Biz de zorluklar çektik. Halden anlamak gerek” diyen Nimet, boş vakitlerinde Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara yelek örüyor. Örgüyü 5 yaşında dedesinden öğrendiğini söyleyen milli atlet, ördüğü yelekleri bizzat kendi götürüp teslim ediyor. Karakuş, Antalya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) ‘Kardelenler’ projesi kapsamında verdiği desteği de “Daha çok ihtiyacı olan birine verilsin” diyerek iade etmiş.

        1 ve 8’DEN BIKTIM!

        İyi dereceler koşmasına rağmen uluslararası yarışlarda bir türklü 1 ve 8 numaralı kulvarlardan kurtulamadığını söyleyen Nimet, bu şanssızlığını Barcelona’da kırdı. Avrupa Şampiyonası’ndaki yarı finalde de 8. kulvarda kalan yetenekli atletin, “Artık bu iki kulvardan bıktım. Ortadaki kulvarlarde koşmak istiyorum” isteği sonunda yerine geldi. Dünya Şampiyonası’nda 6. kulvarda koşan Nimet, gümüş madalyayı boynuna taktı.

        ‘YÜKSEL’EN YILDIZ

        Fenerbahçe’de koşan Nimet Karakuş’a en büyük desteği veren kuruluşlardan biri de Yüksel İnşaat. 2009’da ‘Yükselen Yıldız’ kapsamında destek programı başlatan şirket, Nimet’in yeteneğini görünce sponsorluğa devam kararı aldı. Genç atlete 4 yıldır maddimanevi destek olan Yüksel İnşaat, atletizme verdiği önemi Nimet aracılığıyla bir kez daha göstermiş oldu.

        Diğer Yazılar