Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkçemizde ‘şaşırtmak’ anlamında güzel bir deyim vardır: “Sağ gösterip sol vurmak.” Ya da biz gazetecilerin tabiriyle “Ters köşeye yatmak.”

        AK Parti, Ege’deki teşkilatlarında da işte tam bunu yaptı. Tüm illere gönderilen müfettiş milletvekillerini soruşturmaya başladı. Herkes, İzmir il başkanının ne zaman görevden alınacağını beklerken İzmir daha da güçlendi, olan Balıkesir’e oldu.

        İzmir’deki görevden alınma söylentileri malum İl Başkanı Ömür Kabak’ın “Evetler, hayırlardan az çıkarsa giderim” iddiası üzerine başlamış, sonuç istediği gibi olmayınca da gidip istifasını vermişti. Ama bu istifa kabul görmedi.

        Tam konu kapandı derken, Ankara’daki il başkanları toplantısında Başbakan, “Söz ağızdan bir kere çıkar” dedi. Yeniden herkes Ömür Kabak’ın ne zaman alınacağını beklemeye koyuldu. Müfettişler geldi gitti derken bir baktık ki il kongresinde istediği yönetim listesini yapamayan Ömür Kabak’a aslında “İşte fırsat” denilerek altın bir tepsi sunuluyor.

        Biz gösterilen sağ yöne bakarken sol köşede Balıkesir’de ise her şey bir hafta içinde olup bitti. İl Başkanı Adil Çelik tüm yönetimiyle birlikte istifa etti. AK Parti’de “Görevden alma” müessesesi işlemediği için Genel Merkez’den gelen talimat, başkan ve yönetimince yerine getirildi.

        Aslında Balıkesir’deki sorunun geçmişi eskiye dayanıyor. İlk olarak AK Partili Belediye Başkanı Sabri Uğur’un 2009 seçimini kaybetmesinin faturası il yönetimine yüklenmişti. 12 Eylül referandumundaki ‘hayır’ oyları da bunun üzerine tuz biber oldu.

        Ancak bunlar işin görünen yüzü... Çelik ve 86 kişilik il yönetiminin görevi bırakmasının perde arkasında Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile seçim hesapları yatıyor.

        Son seçimlerde Balıkesir’de yaşanan taban kayması böyle giderse bu kez AK Parti 5 milletvekili çıkaramayacak. Kulislere göre çıkaracağı en çok milletvekili sayısı 3.

        Durum böyle olunca da Edip Uğur yönetiminde, milletvekili sıralamasını değiştirecek ani bir manevra yapıldığı söyleniyor.

        İşte o nedenle biz sağ beklerken yapılan siyasi manevra solda Balıkesir’i vurdu.

        Diğer Yazılar