Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti aleyhindeki açıklaması son dönemde gündeme gelen besteci ve piyanist Fazıl Say, bilgisi ve hiç ilgisi olmadan AK Parti İzmir il yönetiminin fena halde çatlamasına neden oldu. Bu çatırdamanın perde arkası ise ilgi çekici.

        Ama önce kısa bir hatırlatma yapalım. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, 31 Ekim’de düzenleyecekleri Cumhuriyet Konseri’ne Fazıl Say’ı da davet edeceklerini açıkladı, tam bir gün sonra da İl Başkanı Ömür Kabak olayı yalanladı.

        Kabak’ın basın merkezlerine gönderilen açıklamasında özetle, konunun gazetecilerle sohbet sırasında çıktığı ve Delican’ın da Fazıl Say için “Tabii ki konserimize gelebilir” dediği yazıyordu.

        Oysa ki olay gerçekte tam olarak böyle değildi. Gazetecilerle sohbet sırasında Fazıl Say konusu hiç gündeme gelmemiş, sadece Cumhuriyet Konseri konuşulmuştu. Delican, daha sonra sohbet ettiği gazetecilere bizzat telefon açarak konsere Fazıl Say’ı da davet edeceklerini açıklamıştı. Yani Delican’ın açıklaması planlı bir açıklamaydı.

        Bu krizin perde arkasındaki birinci bölüm. Gelelim ikinci bölüme. Kabak, gündemlerinde Fazıl Say’ı davet gibi bir konunun asla olmadığını söylüyordu açıklamasında.

        Oysa ki, İl Başkanı Ömür Kabak, bu konuyu önceden biliyordu. Delican’ın açıklamaları internete düşmeye başladığı saatlerde Kabak ile telefonda görüştüm. Delican’ın açıklamasını tek tek kendisine okudum. Ve bana “Bülent’le böyle konuşmamıştık” dedi. Nasıl yani “Haberiniz yok mu” diye sordum. “Neyse boşverin” deyip geçiştirdi.

        Bir açıklama yapıp yapmayacağını yineledim, “İl Başkan Yardımcımız gereken açıklamayı yapmış. Ben bir şey söylemeyeceğim” dedi. Ardından da tam 1 gün sonra o malum açıklama geldi.

        Sonradan öğrendiğime göre Fazıl Say’ı davet konusu il yönetim kurulu toplantısında gündeme gelmiş, ancak Kabak “Bakarız” diyerek konuyu geçiştirmiş.

        Fazıl Say krizinin aydınlatılmamış tek yanı da aslında işte burası. Ya Delican Kabak’la konuyu bir daha konuşmadan basına açıklamayı patlattı. Ya da Ömür Kabak, Ankara’dan gelen tepkiler üzerine “Gündemimizde bu konu yok” diyerek kestirip attı.

        

        Diğer Yazılar