Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İzmir teşkilatı, bu aralar parti müfettişlerinin uğrak yeri oldu. Önce tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de referandum sonuçlarını incelemek üzere 2 müfettiş milletvekili geldi. Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaptı bu ilk incelemeyi.

        Aslında her ikisi de İzmir’den sorumlu olduğu için pek göze gelmedi bu ilk inceleme. Daha çok genel toplantılarla geçtiği için de kimse özel odalarda konuşmadı, konuşamadı. Konuşacak vakit de yoktu.

        Bu soruşturmanın ardından bir il yöneticisinin Ankara’da Başbakan’ı yakalayıp “İzmir’de bazı dolaplar dönüyor” dediği için midir bilinmez, soruşturmanın ikinci dalgası daha büyük geldi. İlk dikkati çeken ise Zeyid Aslan’ın bu kez soruşturma ekibinde olmamasıydı. Yerine, Genel Merkez Teşkilat Başdanışmanı Abdullah Erdem Cantimur vardı.

        Sadece bu isim değişikliği bile bu kez sıradan bir soruşturmanın olmayacağını gösteriyordu. Nitekim de öyle oldu. Hiç genel toplantı yapılmadan hemen özel görüşmelere geçildi. Yılmaz Tunç bir odada, diğer odada Teşkilat Başdanışmanı Abdullah Erdem... Onlar sordu, partililer yanıtladı.

        Önce, 50 il yönetim kurulu üyesi alındı görüşmelere. Saat 15.00’te görüşmeye çağrılan ilçe başkanları ise saatlerce il yöneticilerinin görüşme odalarından çıkmasını bekledi.

        Yarım saati aşan görüşmeler oldu. İçerde neler konuşulmamış ki!... “İl Başkanı Ömür Kabak’tan memnun musunuz?” diyerek başlayan sorular, “Başbakan’ın İzmir’de iptal ettirdiği komisyonların devam ettiği doğru mu?”, “İl Başkan Yardımcısı Hami Karacan, eğitim ve sağlık atamalarından sorumluymuş. Buna Ömür Bey mi izin veriyor?”, “İl yönetim toplantıları düzenli yapılıyor mu?”, “İlçeler çalışıyor mu?” diye devam etmiş.

        İlçe başkanları da ancak akşam 6’da girebildi özel görüşme odalarına ve gece yarısı ancak soruşturma tamamlandı. Müfettişler de aldığı notlarla birlikte Genel Merkez’in yolunu tuttu. Şimdi top Ankara’da.

        ‘Ne çıkacak bu soruşturmadan?’ derseniz görünen o ki AK Parti’de suyu ısınanların sayısı çok fazla. Ya ‘İl Başkanı Ömür Kabak ve il yönetimi tümüyle görevden alınacak’ ya da ‘Başkan kalacak, yönetim değişecek’ diyor AK Partililer. Biz de bekliyoruz, bakalım ne olacak?

        Diğer Yazılar