Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak. 16 takımın mücadele edeceği şampiyonada toplam 28 hakem görev yapacak. Türk hakemlerinden Özlem Yalman da bu hakemlerden biri olmaya hak kazandı. 20 Mart 2014 de Moskova'da yapılacak Kadınlar Eurocup finallerinde de düdük çalacak olan Yalman, haziran ayında Fransa'da oynanan 2013 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda da görev almış ve altı karşılaşmada başarıyla sahada olmuştur. 1995 yılında hakemliğe başlayan Özlem Yalman 2004'de A klasmanına geçmeye hak kazandı.

        Özlem Yalman'la 1996 yılında Karşıyaka basketbol takımında altyapı koordinatörüyken tanıştım. O zaman basketbol oynayan ve aynı zamanda üniversitede okuyan Özlem, Oya isimli arkadaşıyla bana gelerek yaz okullarında çalışmak istediklerini belirttiler. Ben de onlara bir takım teslim ettim. O kadar iyi, disiplinli çalıştılar ki tüm çocuklar ve velileri çok memnun kaldılar ve bana gelecek yıl da onlarla çalışmak istediklerini belirttiler. O zaman bu disiplinliliği ve çalışkanlığıyla Özlem'in çok başarılı olacağına kanaat getirmiştim. Özlem Yalman'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

        Vestelspor Birinci Lig yolunda

        Normal sezonun bitmesine sekiz hafta kala ikinci basketbol liginde heyecan doruğa çıktı. Geçen cumartesi Denizli'de Ege derbisi Aydem Pamukkale Üniversitesi ile Vestelspor arasında oynandı. Üst sıralarda yer almak açısından iki takımı da fazlasıyla etkileyecek olan maçı konuk ekip Vestelspor kazandı. Bu sonuçla Vestelspor üçüncülükteki yerini korurken Aydem Pamukkale Üniversitesi yedincilikte kaldı ve Vestelspor'u normal sezonda geçme şansını kaybetti. Çok heyecanlı ve çekişmeli geçen maçta maçın öneminden olsa gerek kalite düşüktü. Maçın skoru (59-63) ve takımların üçlük yüzdesi (Aydem Pamukkale Üniversitesi 6/33, Vestelspor 5/22) bunun en büyük kanıtıydı. Bu sonuçla Vestelspor zor bir deplasmandan kayıpsız dönerek birinci lig yolunda iddialı olduğunu gösterdi. Genç coach Emre Dağdelen sezon başında inişli çıkışlı bir grafik çizen ekibini toparlayarak ilk antrenörlük deneyiminde büyük bir başarıya doğru yol alıyor. Ligin diğer iddialı ekibi Akhisar Belediyesi son haftalarda aldığı galibiyetlerle altıncılığa yerleşerek Play-Off'u garantilerken, üst sıraları zorluyor. Diğer Ege takımları Gelişim Koleji ve Best Balıkesir Play-Off'a kalma mücadelesi veriyorlar. Haftanın en büyük sürprizini birinci lige çıkmasına kesin gözüyle bakılan Darüşşafaka Doğuş'u deplasmanda yenen Ankara D.S.İ. Era yaptı.

        Diğer Yazılar