Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSASPOR için geride bıraktığımız hafta Süper Lig'de oynadığı karşılaşma bir kırılma noktasıydı. Manisa'da yaşanacak bir kayıp takımın özgüvenini zedeleyebilirdi. Bursa kimliğindeki bir ekibin hedeflerine ulaşabilmesi için oyuncuların özgüvenini kaybetmemesi gerekiyor. Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri geçtiğimiz sezondan beri "Sahaya çıktığımızda her şeyi yapmamıza gerek yok. Şunları yapabilirsek biz bu işi kıvırırız" düşüncesiyle yol alıyor. İnanç kaybolduğu zaman Bursa'nın sıradanlaşması işten bile değil. Dünkü gibi...

        Manisa'da tam bir gövde gösterisi yapmıştı Bursa... Ligdeki 'kalite kontrol'den sonra Avrupa'da da, galibiyet olmasa bile, 'mücadelenin içine girebilmek' vardı herkesin aklında. "1-0 olsun bizim olsun" misali "Gol olsun da 1-4 olsun" gibi acıklı bir durumdaydı camia. Evet durum acıklı ama Bursa için değil, Türk futbolu için...

        Nasıl ki hayat yolculuğunda, tüm yaşadıklarınızın toplamı kadar güçlü olabiliyorsanız, futbol sahası da farklı değil. Olay sadece Avrupa tecrübesi değil. Bir kulübün kültürü, birikimi, bütünü oluşturma şekli söz konusu olan... Yıllar boyunca ne kadar yakışıklı olduğunuzla ilgili bir durum... Dün sokağa ne kadar fiyakalı çıktığınız önemli değil. Önceki günlerdeki paçoz haliniz ne olacak? Hiç kimse bilmese siz biliyorsunuz! Bu bile 'ortam'da o kadar rahat oturamamanız için bir neden.

        Nasıl ki zaman zaman bir 'Futbol Tanrısı'ndan söz ediyorsak, kulüplerin sahip olduğu 'gelenek' de kişilerden bağımsız olarak varlığını sürdürüyor. Ocakbaşına gittiğinizde o kokunun üzerinize sinmeme ihtimali var mı! Bu da o hesap... Sezon başında takımın çok önemli dişlilerini kaybeden Valencia'nın La Liga'da da Şampiyonlar Ligi'nde de halen 'büyük' olmasının sebebi işte bu... Bursa için teknik direktör ve takım bazında geçerli olan "Sahaya çıktığımızda her şeyi yapmamıza gerek yok. Şunları yapabilirsek biz bu işi kıvırırız" düşüncesi Valencia gibi bir kulüpte, yönetimde ve taraftarda da bulunuyor. Aradaki fark bu bakış açısı. Sonra iş 'üzerine koymaya' geliyor. Roket biliminden bahsetmediğimizden o da mümkün oluyor başarılı örnek için.

        Bursa dün maça son derece derli toplu bir başlangıç yapıp üst üste iki net fırsatı kaçırdıktan sonra yediği talihsiz penaltıyla oyundan düştü ve bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Bazı şeyler için vakit gerektiğini bir kez daha görmüş olduk.

        Diğer Yazılar