Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, içi futbol coşkusuyla dolu bir kişi olarak, konuk oldukları statlarda belli ki öncelikle sahaya çıkıp zemini inceliyor. Kasımpaşa maçı sonrası, "Güzel sahayı görünce daha güzel bir maç oynayacağımızı beklemiştim ama öyle olmadı" demişti. Dün karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa verdiği röportajda da sözlerine "Bugüne kadar Türkiye'de gördüğüm en iyi saha. Futbol oynamaya izin veriyor" diyerek başladı. Arveladze bir kez daha güzel bir karşılaşma görmek istiyordu ama takımı bu isteğine cevap veremedi. İlk yarı Bursa da hücum anlamında bir şey oynamadı.

        Müthiş bir rüzgâr vardı dün akşam Bursa Atatürk Stadı'nda. Öyle böyle değil. Atatürk Olimpiyat Stadı'nı hatırlatır tarzda bir rüzgârdan bahsediyoruz. Böyle bir durumun ayağa iyi pas yapmanın derdinde olan iki takımı olumsuz etkilememesi mümkün değildi tabii ki.

        İlk yarıda Bursa, ikinci yarı Kayseri aleyhineydi rüzgâr. Timsah bu nedenle ilk yarıda pek etkin gözükmedi. Bursa'nın zaten maçlara temkinli başlangıç yapmasına alışkınız ama belli ki aşırı rüzgâr onların oyun düzenini olumsuz etkiledi. Oyuncuların pas yaparken çekindikleri her hallerinden belli oluyordu.

        Maçın ilk bölümünde topu Kayseri'nin ayağında daha çok gördük. Ama Kayseri de, tıpkı Bursa gibi beklerini oyunun içine fazla sokmuyordu ve rakibin presine çözüm üretemedi. Bu da maçta bırakın neti, hafifinden bile pozisyon izlememize engel oluyordu. Bu nedenle maçın hareketlenmesine yönelik beklentiler ikinci yarıya kaldı. Ama Kayseri'nin bunu yapabilmek için çok imkânı olmadığı ortadaydı. Kulübeden oyuna dahil olup da işin rengini değiştirecek pek kimse yoktu ve artık rüzgâr da rakipleriydi. Fakat Bursa da vites artırarak sonuca gideceğine dair bir işaret göstermiyordu.

        Ama ikinci yarı bambaşka bir Bursa izlemeye başladık. Rakip kalede üst üste fırsatlar buldular. Bursa'nın ilk yarıda rüzgârdan ne denli olumsuz etkilendiğini ancak o performansı görünce anlayabildik.

        Ali Tandoğan'ın yokluğunda iki haftadır 'oyuna dahil olan bek' rolüne soyunan Vederson'u rakip yarı sahada görmemizle birlikte Yeşil-Beyazlılar'ın kaleye inmesi de kolaylaştı. Üst üste pozisyonlar buldular. Sonrasında Bursa rüzgârı biraz olsun diner gibi oldu fakat bu kez de Ertuğrul Sağlam'ın değişiklikleri 'rüzgârın Bursa'nın arkasında kalmasını' sağladı. Rakibi boğmaya devam ettiler ve geçen hafta da harikalar yaratan Batalla'nın akıl dolu girişimiyle Kayseri kalesini düşürmeyi başardılar.

        Diğer Yazılar