Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Karşıyaka’nın maç kazanırken zorlandığı Alanya karşısında net olarak belli oldu. Bunun nedenleri nelerdir?

        2 haftalık kayıp sonrasında alınan 3 puan tüm camiayı sevindirdi. Belli bir istikrarın oluşmaması doğal olarak beklentileri de netleştirmiyor.

        Karşıyaka ile ilgili yorumları haftalık yapabiliyoruz. Fena değiliz ile kötüyüz arasında gidip geliyoruz...

        Alanyaspor karşısında farklı bir KSK izlemedik. Mücadeleciydi ama üretken değildi. Buca sahasının darlığı da önemli bir etken. KSK Atatürk Stadı’nda oynasa futbolu güzelleşebilir.

        Belli bir çabukluğu var, pas yapma gayreti de... Ancak teknik kapasitesi dar alandaki kalabalığı geçecek düzeyde değil.

        Yusuf Şimşek orta sahadaki doğruyu artık bulmalı. Bir takım arayışlar kimlik oluşturmuyor. Alınan galibiyet KSK’nin diri kalmasını sağlayacaktır. Bir maç kazanmakla iddiayı tekrardan tazeleyebilme dönemi artık geride kalmıştır. Bu yüzden deplasman maçlarının getirisi de önem arz etmektedir.

        KSK dışarıda da kazanmak zorundadır. İç saha galibiyetlerini sıfırlayan mağlubiyetler KSK’nin yerinde saymasına neden olur.

        2- Akhisar, haftalardır büyük bir düşüş yaşıyor, kazanamıyor. Bu durum ne zamana kadar devam eder?

        7 haftadır kazanamıyor olmak ciddi bir stres. Ne olursa olsun özgüveni de olumsuz etkiler.Takımların dönem dönem düşüşler yaşaması normal. Bazı takımlar yedek oyuncularının güçlü olması nedeniyle bu tür düşüşleri daha hafif geçebilirler. Ancak bazı takımlar süreci uzun yaşayabilir. Akhisar örneğinde olduğu gibi...

        Ligin en formda, en güçlü takımına karşı oynadılar... İyi mücadele etmelerine rağmen yenildiler. Kritik zamanlarda yakaladıkları pozisyonları gole dönüştüremediler. Gekas gol vuruşlarında başarısızdı. Düşüşü en net onda görüyoruz. Bildiğimiz Gekas bu pozisyonları gözü kapalı gol yapardı. Hocanın düşüşü durdurması gerekiyor. Elde avuçta çok bir şey kalmadı. Kredi neredeyse sıfırlandı. Moralsizlik en tehlikeli hastalık...

        ‘Kazanamıyor’u kimliğe yerleştirmemek gerekir.

        3- Kimsenin beklemediği sonucu aldı Balıkesirspor. Kasımpaşa karşısında fırtına estirdi. Devamı gelir mi?

        Balıkesirspor 10 haftadır galip gelemiyordu. Puan cetvelinde de en son sıradaydı. Bu olumsuzluklar içerisinde hayati bir maça çıktı. Zor rakibe karşı muhteşem sonuç aldı. Bu bir diriliş,şahlanış,başkaldırıydı.13 maçta attıkları golün yarısını Kasımpaşa gibi güçlü takıma attılar. İnanılmaz moral oldu. Balıkesir’de bir anda güneş açtı.

        Alınan sonucu beslemek gerekiyor. Balıkesirspor’un benzer galibiyetlere daha çok ihtiyacı var. Hem moral hem de güven açısından...

        4- Altınordu bir türlü istikrarlı sonuçlar almayı başaramadı. Neyi çözümleyemedikleri için bu durumdalar?

        Belli ki Altınordu’da bu gel-gitleri yaşayacağız. Tecrübesizlik, istikrarsızlık yaratıyor. Bir bakıyorsunuz iyi futbol, güzel skor beklentilerimiz büyüyor, sonrasında sahadaki zayıflık ve kötü skorla karşı karşıya kalıyoruz. Erken gol, tecrübesiz takımların direncini kırar, oyundan düşürür.

        Altınordu’nun bu maçtaki şanssızlığı maça 1-0 yenik başlamasıydı. Sonrasında da bunu bir türlü dengeleyemedi.

        Ligde kalmaya oynayan takımlarda kalecinin rolü büyüktür. Tolgahan maç kaybettiren değil, maç kazandıran oyuncu olmalıdır.

        Altınordu sahadaki mücadele gücünü artırmak suretiyle tecrübesizliğini kapatabilir.

        5- Manisaspor, haftalardır sürdürdüğü düşüşü Bucaspor karşısında infilakla bitirdi. Umutlar yeşerdi mi sizce?

        Beklenen bir patlamaydı. Şansızlık Bucaspor’a denk geldi. Oldukça da ses getirdi. Gerçekten mükemmel bir sonuç. Ancak bu alkışı devam ettirmek gerekiyor. Bulunan konum, eldeki puan, hala endişe verici. Ancak umut yakalandı. Başkan Cengiz Ergün’ün desteği bile büyük bir moral. Manisa takımı bu çıkışı devam ettirmeli. İlk yarı sonunda tehlikeli bölgeden kendini çıkarmalı.

        Dünkü maçta mükemmel bir motivasyon oluşmuş. Bunu maçın başından itibaren gördük. Daha ilk yarıda işi bitirmek özel bir başarı. Subasiç ve Nenad gerçeği ortada. Taşkın Hoca artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu da anladı. Doğru ölçüm gereksiz arayışları da yok edecek, zaman kaybını da ortadan kaldıracaktır.

        Alınan galibiyetin özgüven oluşturacağı kesin. İkincisini eklemek otobanda sol şeride geçmek anlamına gelir.

        Diğer Yazılar