Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düğünler için en çok tercih edilen sezon yaklaşmaya başladı. Şimdi ise, bu özel gün için koşuşturmalı, çoktan seçmeli, bu yüzden biraz kararsızlığın, biraz da, sonu bol soru işaretli cümlelerin zihinde mıhlanıp kaldığı, ama her şey bir tarafa belki de hayatınız boyunca yaşayabileceğiniz en tatlı telaşların zamanı.

        Gelinlik seçmek, gerçekten dünyanın en zor işlerinden biri. O kadar çok seçeneğe sahipsiniz ki; bazen insanın iki üç tane birden alıp, hepsini aynı gün giyesi geliyor. Tasarımcılar, değişen trendler ışığında, her yeni sene, daha güzel modellere imza atıyorlar. E bu da işi biraz daha zorlaştırıyor. Hazırlık aşamasında, aynı zamanda kararsızlığın zirvesinde iseniz, doğru satırları okuyorsunuz. Bakın, 2015 gelinlik trendleri neler ve 2015 gelinlerinin seçenekleri arasında hangi modeller yer alıyor?

        Her şeyden önce paylaşmak istediğim en önemli ayrıntı, son senelerde daha çok gelin adayının tercihi olan, elbise gelinliklerin bu sezon çok daha trend olduğu. Daha sade, prenses formundan uzak, daha cool gelinler ve gelinlikler göreceğiz.

        2015 gelinlik trendlerinde en ön plana çıkan detay “V yakalar” olacak. Bunun yanı sıra yeni yaka oyuntuları, silüetler ve bezemeler olacak. Inbal Dror ve Naeem Khan Basso’nun V yakalı gelinlikleri, bu yılın gelinlerini bir parça daha seksi yapacak. Diğer bir trend olan “yüksek yakalar” romantik gelinler için ideal bir alternatif oluşturacak.

        Dantel ve romantizm 2015 yılı gelin adaylarının tercihlerinde etkili olacak iki önemli ayrıntı. Maggie Sottero’nun tasarımları bu detaya en güzel örnekler arasında yer alıyor.

        İkonik bir gelin olmayı arzu ediyorsanız, bu isteğiniz için doğru senedesiniz. Angel Sanchez, Rivini ve Reem Acra bu sene, modern kesimlere yer verdikleri gelinlikleri ile bu trendi başarılı bir şekilde yansıtmışlar. Hatta bu modeller arasında crop top gelinlikler bile var.

        Tasarımcılar, elbette klasik olmaktan hoşlanan gelin adaylarını unutmadılar ve birbirinden şık ve göz alıcı modeller tasarladılar. İlk kapsül koleksiyonu ile dikkat çeken Carolina Herrera yine en çok tercih edilen markalardan biri olacak gibi görünüyor. Kolsuz ve lazer kesimli modelleri ile dikkat çeken Claire Pettibone ve Delphine Manivet tasarımları da alternatifleriniz arasında olmalı. Tamamı ile romantik modeller yaratan ve kol detayları ile ilgi çeken Temperley London tasarımları, 2015 gelinlerinin romantizm kokan gelinlikleri için yerinde bir seçim olacaktır.

        Gelinlik deyince ilk akla gelen isimler; Vera Vang, Marchesa ve Oscar De La Renta bu sezon için, kelimelerin kiyafetsiz kaldığı yeni modellerinde, yine romantizm trendini ön planda tutuyorlar.

        Mavi gelinlikler, geleneksel olmasalar da, sofistike bir görüntü verecekler ve bu sezonun trendleri arasında yer alacaklar. Liancarlo ve Johanna Johnson tasarımlarında mavi ve saçak detayını bir arada göreceğiz.

        Houghton ve Anne Bowen gibi tasarımcıların gelinliklerinde gördüğümüz yüksek etek boyu 2015 gelinlik trendlerinden bir diğeri olacak. Romona Keveza ve Oleg Cassini modellerinde de yine uzun etek boyları göze çarpıyor.

        Geçen senenin kol ve omuz detaylı gelinlikleri, 2015 gelinlik trendlerine ışık tutuyor. Omuzlarda yoğunlaşan bezeme ve dantel detaylar bu sene de varlığını koruyacak.

        Özetle, bu sene sade, ama, detayları ile güçlü ve göz alan, romantik gelinliklere ve karakteristik çizgiler ile yoğunlaştırılmış, modern gelinlik elbiselere sahne olacak.

        Diğer Yazılar