Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gelinlerin olmazsa olmazlarıdır aksesuarları. Ayakkabıları ve saç aksesuarları, bu olmazsa olmazların başında geliyor. Çok fazla görülmeyecek olsa da, en az gelinlik seçimi kadar özen isteyen gelin ayakkabılarının, hem rahat, hem de şık olması gerekiyor. Saç aksesuarları ise, bir gelinin ne kadar tarz olduğunun net göstergelerinden biri olduğundan, seçimi ayrı bir ihtimam gerektiriyor. Bu yüzden, gelinlere özel önerilere, bu önemli aksesuarlarla devam etmek istedim. Bakın 2015 gelin adayları hangi ayakkabılarla “evet” diyecekler ve saçlarını hangi aksesuarlar süsleyecek?

        Ayakkabılarla başlayalım; 2015 gelinlerinin ayakkabılarında, en çok göze çarpan trend; retro stil ve blok topuklar olacak. Bu ayakkabıların üzerinde ise, sezonun ön plana çıkacak olan diğer bir diğer trendi “ışıltı”lı detaylar görülecek. Bu trend, rahatlığa öncelik veren gelinlerin favorisi olacak. Lazer kesim ve derinin bir arada olacağı tasarımlar, diğer bir sezon trendi. Özellikle çiçek motifli lazer kesimler belirgin şekilde öne çıkacak. Işıltılı ve file görünümlü kumaşların kullanıldığı ayakkabılar, gelin adaylarının tercih nedeni olacak kadar çekici. Bu ikonik tasarımlar, farklı olmayı seven hanımlar için ideal. Dantelin yükselişine şahit olduğumuz 2015 yılı, danteli gelin ayakkabılarında da sık sık göreceğimizin habercisi. Özellikle güpür dantel, kristal bezemelerle kullanılacak.

        Daha çok beyaz, krem ve fildişi tonlarında tercih edilen gelin ayakkabıları, bu sezon daha cesur renklerde tercih edilecek. Mavi tonları bu renklerin başında geliyor, hatta daha iddialı olanlar kırmızı bile kullanabilir. Ateşli kırmızı ve huzurlu mavi, marjinal gelin adaylarının alternatifleri arasında yer alacak. Işıltının bu sezon çok ama çok revaçta olacağını söylemiştim. Bunun yanı sıra metalik tonlar, ama, özellikle gold tonlar, bu yaz gelin ayakkabılarında en çok kullanılan renklerin başında geliyor. Pek çok gelin adayı, tercihini yüksek topuklu ve platformlu ayakkabılardan yana kullanıyor olsa da, flat formlu ayakkabılar tercih edenlerin sayısı da, yabana atılır gibi değil. Eğer, flat formlu bir ayakkabı tercih edecekseniz, sivri burunlu ve burun kısmında detay olan ayakkabıları kullanın derim.

        Ve geçen seneyi kasıp kavuran slipper’lar. Yüksek topuklu ve blok topuklu tasarımlarıyla, modern çizgilerde yaşamayı seven gelinlerin tercihi olacak. Sözün özü ayakkabılarınız konusunda, dilediğiniz kadar özgür seçimler yapabilirsiniz.

        Saç aksesuarlarına gelince;

        2015 gelin adaylarının saçları, romantik rüzgarlar ile savrulacak. Daha doğal, daha sade saç modelleri ve saç aksesuarları tercih edilecek. Doğal taranmış ve açık bırakılan saçların aralarına iliştirilmiş, papatya taçları ve minik kır çiçekleri, 2015 gelinlerinin saçlarını süsleyecek. Origami saç aksesuarları, yeni sezonun en öne çıkan trendlerinden biri. Cesur gelin adayları, bu trend sizler için. Düşük topuzlar, bohem dalgalar ve bu saçları süsleyen taş detaylı saç bantları. Sanırım bana da en cazip gelen trendlerden biri bu oldu. Ve örgü. Halo örgüler, Fransız örgüler, balık kuyruğu örgüler. Saç örgüsünü seviyorsanız, düğün gününüz için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir saç modeli olacak. Gatsby ilhamlı, 1920’lerin havasını estiren nostaljik saç bantları da, 2015’in trend saç aksesuarları arasında yer alıyor.

        Taşlı ve tüy detaylı saç tokaları, yeni sezonun gelinlerinin saçlarını süsleyecek diğer bir trend aksesuar. Yarı değerli ve göz kamaştıran taşlar ve devetüyü, kaz tüyü kullanılarak hazırlanan saç tokaları çok şık olacaktır. Alın bantları, bu sezon çok moda. Elbette 2015’in güzel gelinlerinde de göreceğimiz bir aksesuar olacak. Duvaklarda ise, gelenekselliğe dönüş yaşanacak. Uzun duvaklar ve duvak uçlarında yoğun el işi bezemeler göreceğiz. Bunun yanı sıra, kısa ve yüzü örten, file duvaklar da alternatifleriniz arasında.

        Diğer Yazılar