Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İster Jesus, ister Guardiola, isterse uzaydan kainat şampiyonu takımın hocası gelsin Fenerbahçe'de Altay ve Kim ile beraber yeri garanti 3. ve son futbolcu Arda Güler.

        • Genç olduğu için değil.

        • Altyapı ürünü olduğu için değil.

        • Taraftar tarafından çok sevildiği için değil.

        • Sergen Yalçın; "Benden sonra gelmiş en iyi oyuncu" dediği için değil.

        • Emre Belözoğlu'nun "Ülkenin en iyisi" yorumu için değil.

        • Hatta ve hatta takımın en yetenekli oyuncusu olduğu için de değil

        Skor üretebilecek en önemli isim olduğu için banko Arda Güler oynar.

        ☆☆

        Birkaç kez anlattım. Birkaç defa da yazdım. Daum'dan öğrendiğim ve hep doğru çıkan önermeyi uyguladığımda şampiyonluk için gerekli olan ismin Arda Güler olduğu da ortadadır. Nedir Daum'un formülü?

        Alman hoca takıma bir 11 yazar. O 11 oyuncunun yanlarına birer parantez açar ve kaç gol atabileceklerinin tahminini yazar.

        Gelin güncel F.Bahçe'ye uygulayalım. Savunmadaki oyuncuların toplamından beklenen gol katkısı 10 olsun diyelim. Çoğunluğunu Serdar Aziz atar deriz herhalde. Golcü bir stoper olduğunda hemfikiriz.

        Gelelim orta merkezdekilere. İsmail Yüksek - Aaro - Crespo - Hatta MHY toplasan 8 gol atar mı emin değilim. Zajc geçen sezon ciddi sayılara ulaştı. Onu da hoca oynatmıyor. Satılacak belki de..

        Kenarlardaki hiçbir oyuncu skorer değil. Emre Mor da değil. İrfan da değil, Bruma zaten hiç değil, İrfan Can da değil.. O zaman golü kim atacak?

        Golü atacak isim santrafor ve 9.5 - 10 ya da ikinci 9 olarak oynayacak futbolcu.. Eldekilerden yeterli skor üretebilecek iki isim Serdar Dursun ve Arda Güler.

        Serdar iyi bir oyuncu, skor da üretiyor. Ama birinci sınıf; yardımcı oyuncuya ihtiyaç duyulmadan iş yapabilecek bir santrfor alınmaz, Arda da hemşehri gazına kurban edilirse şampiyonluk gelmez.

        İsterseniz kendi kendinize bir kadro yazın. Yanlarına kaç gol atabileceklerini yazın. Arda'yı zorlayabilecek tek isim Pelkas çıkacaktır. O nedenle hoca kainat şampiyonun hocası da olsa skor üretmek zorunda olan bir takımda Arda Güler 11 oynar. Santrfor ve Arda şampiyonluğun anahtarıdır.

        Diğer Yazılar