Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtalya tarihi, iklimi ,bitki örtüsü, müziği ,zengin ve lezzetli mutfağı, futbolu ve daha sayabileceğimiz bir çok özelliği ile Avrupa’nın en renkli ülkesidir.

        Doğal olarak bu atmosferin içinde yaşayan insanlarında coşkusu bir başka oluyor.

        Geçtiğimiz 10-18 mayıs tarihleri arasında düzenlenmiş olan Uluslar arası BNL İtalya açık tenis turnuvası finalleri de oldukça çok sayıda coşkulu bir kalabalığın önünde oynandı.

        Özellikle tek erkek finalinde karşılaşan Rafael Nadal ve Novak Djokoviç’in maçını10 bi seyirci izledi. Bu yıl 71. kez düzenlenmiş olan BNL açık tenis turnuvasının galibi, Roma’da 3. şampiyonluğunu kazanan Djokoviç oldu. Yaklaşık 2.5 saat süren maçı Sırp raket bugün dünya sıralamasında 1 numara olan Nadal’ı 2/1’lik skorla yenerek şampiyonluk kupasını almayı başardı.

        Hatırlarsanız daha önce 2008 ve 2011 yıllarında Djokoviç yine aynı turnuvada Nadal’ı yenerek şampiyon olmuştu. Geçen yılda finalde karşılaşan ikilinin galibi Nadal idi, ancak bu yıl 5. kez final oynadığı rakibini 3. kez yenerek kupaya ulaştı.

        İstatistiklere göre BNL turnuvasını en çok kazanan oyuncu Nadal 9 kez final oynadı, sadece 2 kez Djokoviç’e kaybetti.

        Maç sonunda kendisine destek veren İtalyan seyirciye teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Djokoviç şampiyonluk kupası ile beraber 549 bin Euro ödülün de sahibi oldu. Buna karşılık finalde kaybeden Nadal da 269 bin 50 Euro para kazandı.

        Tek bayanlar da ABD’li raket Serena Williams da final de karşılaştığı Sara Errani’yi kendi seyircisi önünde yenerek tek bayan kategorisinin şampiyonu olmayı başardı.

        ETKİNLİKLER GÖZ KAMAŞTIRDI...

        İtalya olur da eğlence olmaz mı?Tabii ki turnuva süresince oldukça güzel etkinlikler de vardı. Özellikle organizasyonun yapıldığı Foro Italıco Kampusü’nde AS Roma’nın takım kaptanı Francesco Totti ile Galatasaray takımının teknik direktörü Roberto Mancini’nin yapmış oldukları mini saha tenis maçı seyircinin oldukça ilgisini çeken etkinliklerden biriydi.

        En prestijli ikinci turnuva

        Uluslar arası Roma BNL açık tenis turnuvası bugün dünyada Fransa Açık tenis turnuvasından sonra gelen en prestijli toprak kort turnuvası olma özelliğini taşıyor. Organizasyon oldukça eskiye dayanıyor. İlk kez 1930 yılında düzenlenmiş.1934 yılına kadar Milano’da yapılmış olan turnuva 1935 te Roma’da Foro Italıco’da düzenlenmeye başlıyor.

        Bu arada 1936 ve 49 yılları arasında organizasyona ara verilmiş.

        1950 yılında tekrar düzenlenmeye başlayan turnuva aralıksız olarak devam ediyor ve ilk kez 1969 yılında “Open” olma özelliğine kavuşuyor.

        Organizasyonda bugün ATP world tour masters 1000 kategorisinde toplam olarak 2 milyon 227 bin 500 Euro ödül dağıtılıyor. Bunun yanı sıra da WTA tour premier 5 kategorisinin ödül toplamı ise 2 milyon Amerikan doları.

        Dile kolay 71. kez düzenlenen bir turnuva.

        Bu tip organizasyonlar eskidikçe olgunlaşıyor ve kusursuz olma özelliği kazanıyor. Tıpkı İtalyan şarabı gibi.

        Darısı başımıza...

        Diğer Yazılar