Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekli maaşı ve memur maaşı ile zam farkı ne zaman verilecek, ayın kaçında? 15 günlük zam farkı neden yatmadı, ne zaman ödenecek? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        TÜİK'in enflasyon rakamlarının ardından enflasyon farkı + yüzde 5 toplu sözleşmeyle memur ve emekliler için zam oranları açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eflasyon farkına ek olacak toplu sözleşme yüzdesinin yüzde beş değil yüzde 7.5 olacağının müjdesini verdi. 2022 Ocak zammının ardından maaş artışlarını öğrenen memur ve emekliler, 2022 Ocak zammının maaşlara ne zaman yansıyacağını araştırıyor. İşte 2022 zamlı emekli ve memur maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler....

        2

        2022 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR?

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon verileri ile birlikte emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Ocak – haziran döneminde uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacak.

        3

        2022 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR?

        Memur maaşlarına 2021'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde 30.5 oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 30.5 oranında artacak.

        4

        ZAMLI MEMUR MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

        Memurlara verilecek % 2,5’luk ek zam 15 Ocak'ta maaşlara yansımayacak. Nedeni Meclis'te kanun teklifinin görüşmelerinin, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmesi. 15 Ocak'ta memur maaşları yüzde 27.9 zamlı yatacak.

        Milyonları ilgilendiren 18 maddelik ekonomi paketi için, meclis genel kurulunda mesai 3 gün devam etti teklifin 10 maddesi kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 8 maddenin görüşmeleri ise 18 Ocak Salı günü yani yarına kaldı.

        5

        2022 ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

        17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

        25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ