Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 2 bakanlıktan hızlı yargılama için işbirliği

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ileİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, UlusalYargı Ağı Bilişim Sistemi’nin (UYAP), EmniyetKolluk İşlemleri Bilgi Sistemi (EKİP) ileentegrasyonunu düzenleyen protokolüimzaladı. Gül, törende yaptığı konuşmada,bu entegrasyonun yargılamaların hızı veetkinliği için önemli olduğunu vurguladı.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, projeyle soruşturma ve kovuşturmaişlemlerinin daha kısa sürede tamamlanacağınıifade eden Gül, şunları söyledi:

        “Yargının hızlanmasına doğrudanetki edecek çalışmaya imza atmış olacağız. Yaklaşık 2 milyon adli olay veri girişi,20 milyon tutanak, bunların hepsi basılıortamda emniyetten savcılıklara iletiliyordu.Fiziki ortamda gelen bu belgeler, elektronikortamda gelecek ve bu hususta hemmaddi hem de zaman anlamında tasarrufsağlanacak. Polisimiz, evrak getir götürişinden ziyade, suç ve suçluyla mücadeleyedaha fazla zaman harcayacak.”

        90 MİLYONLUK TASARRUF

        Bakan Soylu ise değişen iletişim veyazılımlara karşı entegrasyonun sağlanmasıgerektiğini belirterek, projenin emniyetleadliye arasında milyonlarca kezgidip gelmeyi engelleyeceğini kaydetti.Soylu, “Yıllık yaklaşık 90 milyon liralıkbir tasarruf, aynı zamanda da yıllık4 milyon saat kazanım elde edeceğiz.Bütün bunlar vatandaşlarımızın, devletindaha hızlı, etkin, rasyonel çalışmasınave kamu verimliliğinin artmasına yöneliktalebini karşılayacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ