Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Biden ve Trump, aynı gün sınır güvenliği tartışmalarının odağındaki Texas'ta! İki liderden sınır güvenliği açıklaması- Haberler
        1

        Sınır güvenliği ve düzensiz göçmenler konusunun en önemli iç politika başlığı olduğu ABD'de Başkan Joe Biden ile önceki Başkan Donald Trump, aynı gün Texas'a ziyarette bulundu.

        2

        ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken Biden ile Trump, aynı gün ABD-Meksika sınırına giderek seçmene sınır güvenliği konusunda mesajlar verdi.

        3

        "SINIRI DAHA DA GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

        ABD Başkanı Biden, sınır güvenliğiyle ilgili son durumu yerinde incelemek üzere Texas'ın Brownswille bölgesine ziyaret gerçekleştirdi.

        4

        Burada sınır muhafız yetkililerinden düzensiz göçmenlerin geçişi ve sınırla ilgili güvenlik önlemleri kapsamında bilgiler alan Biden, ABD-Meksika sınırını daha güvenli hale getireceklerini belirtti.

        5

        Düzensiz göçmenlerin en yoğun kullandığı Rio Grande Nehri'nin kenarında incelemelerde bulunan Biden, "Amerikan halkının burada neyi tamamlamaya çalıştığımızı bilmesini istiyorum. (Sınır güvenliği konusunda) Bunu yapmamayı tolere edemeyiz." dedi.

        6

        "BIDEN'IN NEDEN OLDUĞU BİR İŞGAL"

        Trump, şu anda en fazla sayıda geçişin görüldüğü bir Eagle Pass hattını ziyaret etti.

        7

        Burada Texas Valisi Greg Abbott ile bir araya gelen ve sıfır noktasında incelemelerde bulunan Trump, düzensiz göçmenlerin ABD'ye çok rahat girebildiğini savunarak, "Bu Joe Biden'ın neden olduğu bir işgal." yorumunu yaptı.

        8

        Texas'ın Eagle Pass kentindeki temasları sırasında sık sık "başkan olması halinde sınırları güvenli hale getireceğini" ifade eden Trump, Biden yönetiminin politikalarını eleştirdi. Texas Valisi Abbott'ın sınıra yerleştirdiği dikenli tellerin olduğu bölgeye de giden Trump, "Bu savaş gibi bir şey." dedi.

        9

        "BIDEN'IN ZİYARETİ SAMİMİYETSİZ"

        Cumhuriyetçi kampanya ekibince yapılan açıklamada da Biden'ın ziyaretinin, daha önceden duyurulan Trump'ın ziyaretiyle aynı güne denk getirilmesinin "samimiyetsiz girişim" olduğu belirtilmişti.

        10

        Biden ve Trump'ın, Texas'ta aynı güne denk gelen ziyaretlerinin, 2024 başkanlık seçimlerine giden süreçte, "Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında sınır güvenliği üzerinden oy toplama yarışının kızışacağı" şeklinde yorumlanıyor.

        11

        Diğer yandan ABD'de Ocak ayında yapılan bir seçim anketine göre, , göç konusunda endişe duyan seçmenlerin oranı geçen yıl yüzde 27 iken bu sene yüzde 35'e yükseldi.

        12

        Cumhuriyetçilerin yüzde 55'i hükümetin 2024'te göç konusuna odaklanması gerektiğini söylerken, Demokratların yüzde 22'si göçü öncelik olarak sıraladı. Bu oran, Aralık 2022'de Cumhuriyetçiler için yüzde 45, Demokratlar için yüzde 14 idi

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ